Finansiering för ungdomsprojekt kan åter sökas hos Åbo ungdomsfullmäktige. Ansökningstiden för projektfinansiering pågår 25.1–14.2.2021.

Åbo ungdomsfullmäktige stöder årligen genomförandet av operativa projekt som ungdomar själva planerat med sammanlagt 10 000 euro. Finansiering kan sökas en gång om året och maximibeloppet som beviljas för ett projekt är 2 000 euro. Ansökningstiden för 2021 års projektfinansiering börjar 25.1 och går ut 14.2.

Projektpengar kan sökas av en grupp som består av minst tre ungdomar i åldern 13–19 år som bor eller studerar i Åbo. Önskemålet är att de unga lägger fram idéer om evenemang och verksamhet som så många som möjligt kan delta i. Det kan handla om t.ex. temadagar, konserter, discon, utflykter, föreläsningar eller kurser som inte annars skulle ordnas.

Ungdomsfullmäktiges presidium väljer bort på förhand de projekt som inte uppfyller reglerna för projektansökan. Ungdomarna presenterar sina projektidéer vid ungdomsfullmäktiges möte den 31 mars 2021. Ungdomsfullmäktige röstar fram de idéer som beviljas finansiering. Projekten genomförs under 2021.

Ansökningsblanketten finns på sidan http://lomakkeet.turku.fi. På ungdomsfullmäktiges webbplats finns regler för projektansökan och ytterligare information www.turku.fi/sv/ungdomsfullmaktigespengar.

Åbo ungdomsfullmäktige är en genom val utsedd och obunden påverkansgrupp som företräder unga som bor och studerar i Åbo och driver deras intressen.