Bli bekant med det gamla Åbos intressanta historia och framtidens utsikter under den guidade promenaden. Det gamla Åbos område har förändrats under århundraden: På promenaden skådar vi in i områdets historia, området idag samt ser lite på den möjliga framtiden.

Den guidade promenaden börjar från Gamla Stortorget under Brinkalas balkong och fortsätter mot Åbo domkyrka och Universitetsbacken. Innan eller efter promenaden lönar det sig att besöka fast Gamla Stortorgets butiker och gallerian eller områdets restauranger och caféer.

Åbo reseguiders auktoriserade guider agerar som guider under promenaden.

Observera dessa saker:

  • Den guidade promenaden är avgiftsfri.
  • Promenaden tar 1,5 timmar.
  • Avgång från Gamla Stortorget, framför Brinkalahuset, under balkongen.
  • På promenaden går man på kullerstenar och i trappor.
  • Till promenaden tas max. 20 personer i anmälningsordning.

Boka din plats till en svenskspråkig promenad via denna länk:

De finskspråkiga promenaderna:

Mer information: Tuija Alihaanperä

Det gamla Åbo är ett av de viktigaste områdena för centrumets utveckling. Målet är att fortsätta att lyfta området i en värdig ställning, inte bara som ett attraktivt turistmål utan också som en europeisk mötesoas. Dessutom är målet att öka och diversifiera tjänste- och evenemangsutbudet så att området är levande året om. Den första etappen av utvecklingsarbetet har varit att tillsammans med aktörerna i området upprätta en utvecklingsplan för det historiska centrumet och universitetsområdet.

Utvecklingsplanen för Åbo historiska centrum och universitetsområdet blev färdig i mars 2021. Bli bekant med utvecklingen av det gamla Åbo på webbplatsen