Åbo stad har som mål att vara koldioxidneutral senast 2029. För att uppnå detta mål behövs, förutom stadens åtgärder, kommuninvånare och företag. Kampanjen 1,5 grader vill uppmuntra alla att fundera på klimatvänliga vanor som fungerar för en själv.

Vad är häftigt svala åbo?

  • Häftigt svala Åbo (Kylmääki Turus) är Åbo stads klimatkampanjs slogan. Den berättar om den stolthet Åbobor har i deras hemstad, hemstaden som är en föregångare i klimatfrågor. Den berättar också om samarbete - vi kan alla vara med och göra Åbo kolneutral till 2029. Så låt oss tillsammans säga hejdå till den globala uppvärmningen.

Häftigt svala Åbo – en klimatvänlig livsstil måste vara möjlig

Åbo stadsområde har redan lyckats halvera sina utsläpp från nivåerna år 1990. Prestationen är verkligen betydelsefull eftersom områdets befolkning och näringsliv har ökat under den tiden. De största utsläppsminskningarna har gjorts inom energisektorn, i produktion av el och fjärrvärme.

För att en individ i Åbo ska kunna minska sina utsläpp med sina egna val måste det finnas möjligheter att välja mellan. Denna kampanj samlar de tjänster som tillhandahålls av stadsorganisationen för att hjälpa dig att leva mer klimathållbart.

Det finns redan 16 aktörer involverade med sina egna handlingar och antalet enskilda val ökar hela tiden.

Kampanjen kommer att framskrida under hösten. Följ stadens konton på Facebook, Intagram och Twitter och ta del i diskussionen och dela dina egna klimattips med hashtags #hiilineutraali2029 #turku #kylmääki