De kostnadsfria hobbyklubbarna som har startat i Åbos skolor och hålls i deras närområde har sammanställts i skolspecifika scheman. Kolla upp hobbyschemat som erbjuds av din skola genom länken i nyheten.

Åbo är med i att organisera klubbverksamhet enligt Finlandsmodellen för hobbyverksamhet under läsåret 2021–2022. Nästan alla grundskolor i Åbo organiserar gratis och mångsidiga hobbyer för eleverna i den egna skolan under hela läsåret. Klubbinnehållet är motion, konst, mix-klubbar som kombinerar dessa eller hobbyaktiviteter enligt barnens önskemål. Se platser och tider för verksamheten i grundskolors och högstadiers hobbyscheman.

Hobbyschemanas utseende har förnyats och förtydligats. Information om skolornas hobbyklubbar listas under varandra på skolans egen hobbyschemasida. På vissa skolor startar ytterligare klubbaktiviteter senare under hösten. Deras information uppdateras i hobbyschemana så snart som informationen bekräftas.

Allt fler hobbymöjligheter utlovas för skolelever

Åbo stad erbjuder skolelever ännu fler möjligheter till mångsidig hobbyverksamhet när höstterminen börjar. Åbomodellen för hobbyverksamhet, som testades under våren, kommer att fortsätta under terminen 2021–2022, vilket kommer att föra med sig fler hobbyklubbar till skolor och hobbyaktiviteter till rasterna i vissa skolor.

Förutom Åbomodellens hobbyklubbar fortsätter de kostnadsfria Rörelse-klubbarna som kombinerar olika sporter, HAI-verksamheten för högstadieelever och skolornas egen klubbverksamhet som stöds av Utbildningsstyrelsen. Informationen har sammanställts till skolornas hobbyscheman.

Nya hobbyer som börjar och hobbyer som börjar senare på hösten kommer också att meddelas om separat i skolorna.

Tilläggsinformation: