Stadens tjänster bjuder på många fräscha idéer till gåvor att skicka med julgubben – julklappar som ger gott humör och sätter sprätt på fritiden.

Juldekorationer och tygkassar med julkänsla

I Barnens kulturcentrum Äventyrsparkens julverkstad kan du tillverka juldekorationer, filta tomtar och trycka julmotiv på tygkassar. Kom med och gör gåvor att lägga under granen! Julverkstäder från 21 november till 12 december alla söndagar kl. 11–16.45. 

Sprid glädje med självgjorda julklappar

I julverkstäderna och kurserna i de ungas konst- och aktivitetshus Vimma får du göra härliga julklappar med personlig prägel att lägga i julgubbens säck. Trolla fram porslinslyktor, tvål och naturkosmetika eller tova dekorationer och mjukisdjur att ge bort. Ge paketet en unik touch genom att trycka eget julklappspapper och kort.

Bild: Hanna Järvenpää.

Låna en gåva, fynda på loppis för avskrivna böcker

I när- och huvudbiblioteken kan du låna en överraskningsgåva att lägga under granen. Biblioteksböckerna är färdigt inslagna i julklappspapper. Låneklappar kan du hämta 24.12 från huvudbiblioteket samt 20–23.12 från närbiblioteken i Nummis, Ilpois, Runosbacken, Pansio, Hirvensalo och Kråkkärret.

Huvudbibliotekets loppis för avskrivna böcker den 8 december kl. 15–19 är en riktig guldgruva för alla bokmalar. Skaffa förmånliga bokpresenter i bibliotekets superpopulära bokloppis.

Julshoppa i museibutikerna

Museibutikerna har ett brett urval av gåvor för vänner, barn, mor- och farföräldrar, lärare och alla andra. I museibutikernas mångsidiga urval finns böcker, smycken, konsttillbehör, hantverksprodukter, leksaker och trevliga små presentartiklar.

De handgjorda ljusen insvepta i julfridsutlysningspappret gläder den som får gåvan eftersom de skapar stämning även i det egna hemmet. Glöggkryddblandningen med julkryddor ger mottagaren en underbar juldoft och en läcker varm dryck. Med ett juligt presentkort kan du ge ett besök i ett museum eller deltagande i en intressant guidning. Presentkortet kan också användas som betalningsmedel i museibutikerna. Man kan också glädja gåvomottagaren med det riksomfattande. Museikortet är också en populär gåva, som ger fritt inträde till 300 museer.

Museibutiker hittar du på Apoteksmuseet & gården Qwensel, Biologiska museet, Klosterbacken, i Åbo slott och WAM.
Välkommen på presentshopping!

Idrottstjänsternas mångsidiga program bjuder på rörelse och gymnastik för alla. Bild: Shutterstock.

Rörande gåvor

Ge välbefinnande i gåva i form av ett presentkort till någons av idrottstjänsternas motionsgrupper eller Seniorarmband. Ett presentkort till ett uppfriskande bad-, vattenjumpa-, gym- eller skridskopass gör dina närmaste glada. Presentkort finns till salu i Idrottscentralens kundservice och i Impivaara simhall.

Njutningsfulla musikstunder

Åbo filharmoniska orkesters öppna presentkort faller musikens vänner i smaken. Kortet gäller i 12 månader efter inköpsdatum, och mottagaren kan själv välja vilken konsert man vill använda kortet till. Presentkort finns till salu i Konserthusets biljettkassa och orkesterns webbutik. Vårens program offentliggörs den 24 november.

Amadeus, Åbo Stadsteater. Foto: Otto-Ville Väätäinen & Marita Koivisto.​​​​​​

Paketera en teaterupplevelse

Vilken upplevelse får hen att le? Det fantastiska äventyret Hobitti, musikfyllda Kysy siskoilta eller kanske den storartade moderna klassikern Amadeus? Om du känner dig osäker kan vi rekommendera ett öppet presentkort som låter mottagaren välja äventyret själv. Presentkort och biljetter finns till salu i teaterns biljettkassa och webbutik.

Juldelikatesser och hantverk

Välmåendeservice, juldelikatesser och hantverksprodukter tillverkade av Åbo yrkesinstitutets elever finns till salu på Wisions jultorg den 14–16 december kl. 9–15.

Under tiden inför jul (fram till 17.12) hittar du juldelikatesser tillverkade av institutets studerande i ÅYI:s butik Aninkaisten Herkku. Sortimentet varierar från dag till dag. 

Nyckelord: