En grupp populära författare och illustratörer virtuellt besöker Åbo på våren 2022. Åbo läskunnighetprojekt nämligen ordnar virtuella författarbesök från mars till maj i samarbete med Åbo stadsbiblioteks barnavdelning Saga. Författarbesöken ordnas på svenska på fredagarna (författarfredag) och på finska på onsdagarna (kirjailijakeskiviikko).

Mer information

Fråga författaren! -enkäter

Författarbesöken ordnas som direktsändningar på Sagas Facebook på onsdags- och fredagsmorgnarna kl. 9:30–10:00. Till besöken är välkomna alla som är intresserade av läsning och litteratur. Sändningarna spelas in och inspelningarna kommer att finnas till beskådande efteråt.*

En grupp populära författare och illustratörer som gäst

Författarfredagarna gästas av författaren och diktaren Annika Sandelin (4.3), illustratören och författaren Linda Bondestam (18.3), ungdomsförfattaren från Åbo Eva Höglund (8.4), författaren och mångsysslaren inom nöjesbranschen Eva Frantz (29.4) samt illustratören och grafikern Jenny Lucander (13.5).

De finskspråkiga författarbesöken gästas av barnförfattaren Paula Nivukoski (9.3), fackförfattaren och geografen Laura Ertimo (16.3), författaren och kolumnisten Roope Lipasti (6.4), författaren och mångsysslaren inom barnkulturen Silja Sillanpää (20.4) samt serieförfattaren och illustratören från Åbo Tuuli Hypén (4.5).

Det lönar sig att bekanta sig med gästförfattarnas och -illustratörernas produktion på förhand. Mer information om författarna och illustratörerna finns bland annat på läskunnighetprojektets webbsida: Författarfredagar på våren 2022.

Fråga författaren!

Hur är det att jobba som författare, illustratör eller seriekonstnär? Hur är resan från ett manuskript till en riktig bok? Hur fungerar det att illustrera en bok? Bland annat dessa frågor söker man svar på under vårens författarbesök.

Vem som helst kan ställa frågor och kommentarer till gästförfattarna och -illustratörerna. Alla frågor är välkomna: till exempel barngrupper på daghem, skolklasser i skolor, idrottslag och bibliotek kan ställa gemensamma frågor. Frågor, kommentarer och hälsningar kan ställas via Fråga författaren! - och Kysy kirjailijalta! -enkäter. Frågorna kan också skickas per e-post till läskoordinatorn: henrik.hurme@turku.fi.

*Linda Bondestams besök kan följas endast direkt på fredagen 18.3.2022 kl. 9:30–10:00.

Rättigheter till förändringar förbehålls