Åbo stads kulturtjänster presenterar sig i monter A51 på Åbo Bokmässa den 30 september–2 oktober 2022. På repertoaren finns tips för en aktiv fritid, mässtävlingar och bokfynd!

Ös upplevelser, glädje och gott humör ur Åbokulturens mångsidiga höstprogram.

Bli bekant med Åbo filharmoniska orkesters Den konstnärliga ledningens festival

ÅFO presenterar höstens program. Till senhöstens höjdpunkter hör bland annat Den konstnärliga ledningens festival. Under fyra veckor framför filharmonikernas egna stjärnor, konstnärliga ledaren Olli Mustonen och huvudgästartisten Julian Rachlin sina svindlande fantastiska repertoarer. Rachlin kommer till Konserthuset bland annat med Berlioz Fantastiska symfoni och Mozarts violinkonserter och uppträder tillsammans med altviolinisten Sarah McElravy. Mustonen uppträder tillsammans med topptenoren Ian Bostridge och tolkar Ravels Bolero och Sibelius Lemminkäinen. I mässpunkten finns reabiljetter till salu till ett urval av höstens konserter.

Åbo Stadsteater presenterar kommande program

Passa på att plocka med dig Åbo Stadsteaters höstbroschyr när du besöker vår monter. Till höstens höjdpunkter hör Finlandspremiären av musikalen Hiljaiset sillat (Broarna i Madison County), samt det mörka dramat Kunnia. På vårens repertoar finns redan operan Punainen viiva (Röda strecket) inbokad. Operan förverkligas i samarbete med ÅFO och Saaristo-ooppera. Även Stadsteatern bjuder på mässerbjudanden.

Museicentralens intressanta böcker till salu

Åbo museicentral kommer till Bokmässan med ett intressant och mångsidigt utbud av publikationer. Till salu finns bland annat pärlor ur bokmagasinet till två euros styckepris. Kom och fynda i lådorna! Endast kortbetalning.

På mässan dessutom Barnkulturcentret Äventyrsparken och Åbo stadsbibliotek. Hör om Äventyrsparkens höstutbud för barnfamiljer. Utdelning av något litet och trevligt för alla vänner av sagoböcker. Fråga om bibliotekstjänster eller konst i biblioteket. På lördagen och söndagen kan du besöka och bekanta dig med den eldrivna bokbussen Lieke på mässgården.

Nyckelord: