Genom att svara på enkäten kan du påverka utvecklingen av närmotionsverksamhet, föreningsverksamhet för vuxna och digitala motionstjänster i Åbo.

Åbo stad vill utveckla sina tjänster genom att lyssna på invånarna. Syftet med motionsundersökningen för vuxna är att höra den vuxna befolkningen i Åbo och ta reda på behov och synpunkter relaterade till rörelse.    

Med enkäten undersöker man målgruppens fysiska aktivitet och faktorer som främjar eller förebygger motion i vardagen. Dessutom utreds hur vuxna motionärer ser på idrottsföreningsverksamhet samt användningen av digitala motionstjänster. Svaren kommer att användas som stöd för utvecklingsarbetet av Åbo stads motionstjänster.  
Svarsalternativen gör det enkelt att svara, det tar 15–20 minuter att svara på enkäten.  

Du kan svara på enkäten via denna länk eller på webbsidan Motionsrådgivning | Turku.fi  

Svarsblanketter delas ut på olika evenemang. Aktörer som önskar att undersökningen görs på sina evenemang eller verksamhetsställen kan kontakta motionstjänsterna via e-post. Pappersblanketten kan även fyllas i på TULE-tietokeskus, Humlegårdsgatan 10 och på Monitori i Skanssi köpcentrum, Skansvägen 10 samt Salutorgets Monitori, Auragatan 8.  Fem 100 euros presentkort till en sportaffär och fem presentkort à 100 euro till Åbo Stadsteater lottas ut bland alla som svarar på enkäten.  

– Stadens viktiga uppgift efter införandet av välfärdsområdet är att främja medborgarnas välbefinnande och hälsa. Motion är ett utmärkt sätt att göra detta och rörelse är viktigt för oss alla.  Jag vill uppmuntra Åboborna att dela med sig av sina åsikter om idrottstjänsternas utvecklingsbehov och förutsättningar, så att vi kan göra dem ännu mer lika invånarna, säger biträdande borgmästare Elina Rantanen. 
 
Undersökningen utförs av Åbo stads motionstjänster som en del av spetsprojektet Samhöriga Åbo, svarstiden är till 30 november 2022. 

För mer information om undersökningen:

 liikunta.palvelut@turku.fi / Päivi Mecklin, paivi.mecklin@turku.fi, tel. 050 554 6218