Barnrådgivningsservice

Boka tid till barnrådgivningsbyrån

Du kan boka tid elektroniskt till ditt barns 1-, 2-, 3-, 4-, 5- och 6-årskontroller via eHälsoservice.

Kontaktuppgifter

Broschyrer

Tidsbeställning 02 266 2223

Det gemensamma servicenumret för rådgivningarna i Åbo betjänar måndag–torsdag kl. 8–15 och fredag kl. 8–13.30. Genom att ringa servicenumret kan du boka tid samt få rådgivning och handledning. En hälsovårdare som är förtrogen med rådgivningsarbetet tar emot ditt samtal. 

Bokade tider kan avbokas varje veckodag dygnet runt genom att lämna ett meddelande på svararen. Klienten ska dock själv se till att en ny tid bokas när servicenumret är öppet.

Den öppna rådgivningen betjänar utan tidsbeställning

Vissa av Åbo stads rådgivningsbyråer har en öppen rådgivning. På den öppna rådgivningen kontrolleras gravida kvinnor och barn under skolåldern utan tidsbokning, bl.a. viktkontroller av spädbarn, avlyssning av fostrets hjärtljud, växtkontroller av barn, vaccinationer, kontroll av blodtryck eller urinprov.

Rådgivningarna erbjuder också kvällsmottagning fram till kl. 18

I fortsättningen håller rådgivningsbyråerna i Åbo öppet en gång i veckan fram till kl. 18. Kvällsmottagningarna är främst avsedda för klienter hos mödrarådgivningen. Klienter hos barnrådgivningen erbjuds kvällsmottagningstider fram till kl. 17. Tid till kvällsmottagningen kan bokas genom att ringa rådgivningsbyråernas gemensamma servicenummer 02 266 2223 eller genom att fråga om lediga tider i samband med ett besök hos hälsovårdaren.

Barnet blir klient på barnrådgivningsbyrån vid två veckors ålder och är klient fram till att det börjar i skolan. Kom ihåg att du inte får ta med dig ett sjukt barn till rådgivningsbyrån. Hälsovården svarar inte på individualiserade frågor som rör patientvård per e-post.