Tunnista sairauskohtaukset

keltaista ja sinistä abstraktia kuvaa
9.8.2018 12.0013.30

Tunnista sairauskohtaukset

Sairaanhoitaja (YAMK), tohtorikoulutettava Jonna Laineen luennolla käydään läpi yleisimmät ikääntyneillä esiintyvät sairauskohtaukset ja niiden tunnusmerkit. Erityisesti käsitellään sitä, mistä huimaus saattaa johtua.

​Luento- ja keskustelusarja hyvän ikääntymisen mahdollisuuksista tarjoaa syyskaudella painavaa asiaa senioreille ja ikääntymiseen liittyvistä kysymyksistä kiinnostuneille.

Tilaisuudet aina torstaisin klo 12–13.30 Turun pääkirjaston Studiossa, Linnankatu 2.

Ohjelma syyskaudella 2018

9.8. Tunnista sairauskohtaukset

Sairaanhoitaja (YAMK), tohtorikoulutettava Jonna Laineen luennolla käydään läpi yleisimmät ikääntyneillä esiintyvät sairauskohtaukset ja niiden tunnusmerkit. Erityisesti käsitellään sitä, mistä huimaus saattaa johtua.

13.9. Turvallisesti kotona

Pelastusalan asiantuntija Janne Frantti Muistiyhdistyksen Turvallisesti kotona -hankkeesta kertoo, mitä kodin järjestelyissä ja arjen käytännöissä on hyvä huomioida, jotta ikäihmisen on turvallista olla omassa kodissaan mahdollisimman pitkään – esimerkiksi muistisairaudesta huolimatta.

4.10. Edunvalvontavaltuutus – miksi ja miten se tehdään?

Lakimies Kaisa Mähkä Asianajotoimisto Lindell Oy:stä luennoi edunvalvontavaltuutuksesta eli asiakirjasta, jolla henkilö voi itse määrätä asioidensa hoidosta siltä varalta, että tulee myöhemmin kykenemättömäksi hoitamaan asioitaan.

8.11. Ikääntyneiden kaltoinkohtelu – vaiettu salaisuus

Millaisia ovat ikääntyneiden syrjimisen ja kaltoinkohtelun muodot? Miten laajasta ilmiöstä on kysymys? Miten voimme turvata ikääntyneille fyysisen ja psyykkisen koskemattomuuden? Mm. näihin kysymyksiin etsitään vastauksia VTL Heikki Suhosen luennolla.

13.12. Iäkkäällä on oikeus itsemääräämiseen

Sanna Ahola toimii THL:ssä erityisasiantuntijana Iäkkäät, vammaiset ja toimintakyky -yksikössä. Hän kertoo tilaisuudessa iäkkäiden henkilöiden itsemääräämisoikeudesta sosiaali- ja terveyspalveluissa, mm. oikeudesta tehdä omat päätöksensä, päätöksenteon tukemisesta tarvittaessa ja hoitotahdosta.

Muutokset mahdollisia. Osallistuminen on maksutonta. Studioon mahtuu 90 henkeä.

Yhteistyössä Turun Seudun Vanhustuen ja Turun kaupungin hyvinvointitoimialan kanssa.

Tapahtuman osallistujamäärä: 
90
Tapahtumajärjestäjä: 
Turun Seudun Vanhustuki, Turun kaupungin hyvinvointitoimiala ja Turun kaupunginkirjasto
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Linnankatu 2, Turku

Studio