Suomalainen maku ja kulinaarinen pääoma

Suomalainen maku ja kulinaarinen pääoma
2.11.2017 17.0018.00

Suomalainen maku ja kulinaarinen pääoma

Luennollaan sosiologi Taru Lindblom tarkastelee syömisen monitahoisia kytköksiä ja merkityksiä.

Taru Lindblom (KTT, tutkijatohtori, Tampereen yliopisto) kertoo tutkimustensa välittämää kuvaa suomalaisesta ruokamaisemasta sosiologisin silmin. Määritteleekö se mitä, miten ja missä syömme asemamme yhteiskunnassa? Keitä ovat innokkaat ruokaharrastajat, foodiet? Miten yksilöllinen maku kietoutuu yhteiskunnan rakenteisiin? Kertooko sushin syöminen jotakin suurempaa?

Luennolla tutustutaan myös inhokkiruokiin sekä avataan käsitettä kulinaarinen pääoma.

Tilaisuus järjestetään pääkirjaston tieto-osastolla 2.11. klo 17–18.

Tervetuloa!

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun kaupunginkirjasto
040 643 0322
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Linnankatu 2, 20100 Turku
Pääkirjasto, tieto-osasto (uudisosan 2. kerros)
Tapahtuman FB-sivu: