Pääkirjaston vitriininäyttelyt kesä- ja heinäkuussa

Näkymä tieto-osaston luonnon ja harrasteiden opastevitriinin päädystä
6.6.–1.8.2018

Pääkirjaston vitriininäyttelyt kesä- ja heinäkuussa

Pääkirjaston tieto-osaston vitriininäyttelyissä kesäkuussa tutustutaan vastarinnan vuoteen 1968, koralliriuttoihin, juhlivaan Baltiaan sekä Ultra-lehteen.

Tieto-osasto, Luonto ja harrasteet 5.6.-31.7.2018
Vastarinnan vuosi 1968 
1960-luvun hippiliikkeen rauhanaate väistyi vuonna 1968, kun nuoriso politisoitui ja radikalisoitui. Maailma oli muuttunut nopeasti niin paljon, että toisen maailmansodan jälkeen syntynyt sukupolvi tunsi olonsa täysin vieraantuneeksi edellisistä. Vietnamin sotaa vihattiin kaikkialla ja se tarjosi erilaisia asioita ajaville ryhmille yhteisen kapinan aiheen. Televisio taas mahdollisti ensimmäisen kerran kokemuksen siitä, että kaukaisetkin tapahtumat voitiin kokea suoraan.

Tieto-osasto, Yhteiskunta 6.6.-3.8.2018
Koralliriutat - merten sademetsät
Vuosi 2018 on kansainvälinen koralliriuttavuosi. Koralliriutat ovat meille tuttuja kauniista kuvista, mutta mitä korallit oikeastaan ovat ja minkä vuoksi ne ovat ahdingossa? Koralliriuttojen merkitys mm. merten biodiversiteetille ja riutta-alueiden taloudelle on huomattava, mutta niiden tulevaisuus on vakavasti uhattuna ja suurimmat uhat liittyvätkin ihmisten toimintaan. Tämän takia riuttojen suojelutyö ja riuttatietoisuuden kasvattaminen on arvokasta.

Tieto-osasto, Kansat ja kulttuurit, 2.5.–1.7.2018
Baltia 100
Kaikissa Baltian valtioissa vietetään kuluvana vuonna 100-vuotisjuhlia. Virolla, Latvialla ja Liettualla on pitkä historia, mutta Suomen tavoin ne itsenäistyivät vasta ensimmäisen maailmansodan ja Venäjän vallankumouksen kuohunnassa. Tieto-osaston näyttelyssä tutustutaan Baltian maiden historiaan, kulttuuriin ja yhteiskuntaan.


Tieto-osasto, Kuukauden lehti kesäkuussa
Ultra
Ultra on 12 kertaa vuodessa ilmestyvä, rajatietoa ja sen tutkimusta käsittelevä aikakauslehti. Ultra sisältää mm. uutisia, artikkeleita, haastatteluja, kirja-arvosteluja ja tapahtumakalenterin. Artikkelien aiheina on esim. okkultismia, parapsykologiaa, ufotietoa, vaihtoehtolääkintää ja astrologiaa. Lisäksi kaksi kertaa vuodessa lehden välissä ilmestyy jotain erityisaihetta käsittelevä Extra-liite. Ultraa alettiin julkaista vuonna 1972, ensin nimellä Ufoaika. Lehteä julkaisee Kustannus Oy Rajatieto, joka on alan harrastajien perustama ja omistama yritys. Ultralla on omat nettisivut: http://www.ultra-lehti.com/.

 

 

 

 

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun kaupunginkirjasto
(02) 262 0624
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Slottsgatan 2, Åbo