Anu Raatikainen "360" Galleria Harmaassa

Anu Raatikainen Galleria Harmaa
15.7.–20.8.2017

Anu Raatikainen "360" Galleria Harmaassa

Katsoja kohtaa näyttelytilaan astuessaan mustiin puetun naisen pimeässä tilassa. Naista kiertää valonlähde pystyssä, ympyränmuotoisessa liikkeessä. Valo osuu kierron aikana eri puolille, valaisten välillä vasemman, välillä oikean posken, leuan tai päälaen.

Toinen kerros videossa naisen päällä on vaihtuvien animaatioiden sarja, joka muodostaa tälle erilaisia asuja. Leikkisät animaatiot on tehty alun perin käsin musteella paperille. Eriväriset asut rakentuvat naisen päälle ja limittyvät alku- ja loppupisteistään niin, että edellisen asun saavuttaessa lopullisen muotonsa, alkaa seuraava jo kehittyä. Asut myötäilevät naisen satunnaisia eleitä ja ilmeitä.

Näyttelyn nimi 360 on täyden ympyrän asteiden määrä. Ennen kuin noin 365 päivää vakiintui vuoden pituudeksi, ajateltiin vuoden kestävän 360 päivää ja auringon liikkuvan asteen päivässä. Sumerien kehittämä seksagesimaalijärjestelmä, joka pohjautuu lukuun 60, yhdistää myös koko maailman, sillä olemme sopineet mittaavamme aikamme sen avulla.

Anu Raatikainen valmistuu maisteriksi Kuvataideakatemiasta ensi syksynä. Toistuvat eleet ja pikkutarkka työskentely ovat ominaisia monille hänen teoksilleen. Viimeksi Raatikaisen töitä on nähty ryhmänäyttelyissä SIC:issa sekä Exhibition Laboratoryssa Helsingissä.

Kuva: Anu Raatikainen

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun museokeskus
(02) 262 0972
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Vanha Suurtori, Turku
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: