Hertta Kiiski "Melankolia2047" Raatihuoneen galleriassa

Hertta Kiiski Vanhan Raatihuoneen galleria
15.7.–20.8.2017

Hertta Kiiski "Melankolia2047" Raatihuoneen galleriassa

"Heinäkuussa 2017 rakennan Vanhan Raatihuoneen galleriaan majan, josta ei ole suojaksi lautalle, joka ei pysy pinnalla. Teoksen videolla esiintyvät tytöt ovat vuonna 2047 saman ikäisiä kuin minä olen nyt."

 

"Heinäkuussa 2047 on täydellinen kuunpimennys. Silloin myös vanha normaali on ohi uusia hellerajoja rikotaan jatkuvasti. Climate departure on se hetki, kun ilmastonmuutos vaikuttaa niin paljon keskilämpötiloihin, että meidän täytyy hyvästellä tuntemamme ilmasto. Entisistä maksimilämpötiloista tulee uusia minimilämpötiloja.Tietyssä paikassa kylmimmänkin vuoden keskilämpötila on korkeampi kuin kuumin vuosi 150 vuoteen. Eri paikoissa maapalloa tämä hetki koittaa eri aikoina, Turussa vuonna 2063. Halusin kuitenkin ajatella globaalisti vuotta 2047. Siihen on vain 30 vuotta. Heinäkuussa 2047 venäläisten teinien vuonna 2001 lähettämä METI-viesti maan ulkopuoliselle elämälle saapuu keltaiselle kääpiölle Ison karhun tähdistöön."

MELANKOLIA2047 on Hertta Kiiskin kolmastoista yksityisnäyttely – pitkästä aikaa kotikaupungissa Turussa. Näyttely koostuu installaatiosta, jonka osia ovat mm. luonnonpesusienet, kepit, valokuvat ja video. Installaation äänimaailman on tehnyt taiteilija Kimmo Modig.

Hertta Kiiski työskentelee valokuvan, liikkuvan kuvan, objektien, tilan ja usein tyttäriensä kanssa. Kiiski on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemian valokuvataiteen osastolta 2012 ja kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemian tila-aikataiteen osastolta 2015. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa gallerioissa ja museoissa Suomessa ja ulkomailla, tällä hetkellä Benaki-museossa Ateenassa ja Taidekoti Kirpilässä Helsingissä. Saksalainen Kehrer Verlag on julkaissut kaksi Kiiskin valokuvakirjaa: Archive Play (2014) ja I was an apple and I got peeled – but it was a good thing (2016). Kiiskin teoksia on mm. Valtion, Turun kaupungin ja Suomen valokuvataiteen museon kokoelmissa.  

Näyttelyä ovat tukeneet Varsinais-Suomen taidetoimikunta (Taike) ja TOP-säätiö.

Kuva: Hertta Kiiski, Melankolia2047.

 

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun museokeskus
(02) 262 0972
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Vanha Suurtori, Turku
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: