"Koska on hämärä" Raatihuoneen galleriassa

raatihuoneen galleria hämäläinen
18.11.–30.12.2017

"Koska on hämärä" Raatihuoneen galleriassa

Teoksissani kuvaan intuitiivisia näkyjä, muistamista, häviämistä ja hetkellisyyttä. Aiheet ovat kerronnallisia kuvauksia, joissa valo vuorotellen paljastaa tai kätkee näkymän. Tärkeää minulle maalatessa on ympäröivien olosuhteiden ja mielikuvien yhteen sulautuminen materiaalisesti ja kuvallisesti.

Työskentelen ympäri vuoden työhuoneen lisäksi ulkona luonnossa. Teosten teemat palautuvat sanattomiin päiväkirjamaisiin havaintoihin, joissa pelot ja houkutus, sekä kauneus ja kauhu kulkevat käsi kädessä. Aihemaailman juuret liikkuvat toden ja kuvittelun rajalla, alitajunnan värittämissä kerroksissa. Teokset käsittelevät loputonta muutosta, syntymistä, maatumista ja uudelleen järjestäytymistä. Ohuet huntumaiset värikerrokset, toistuvat muodot ja yhtäaikaiset tapahtumat luovat teoksiin intiimin unenkaltaisen maailman.

Eveliina Hämäläinen s.1984 (KuM) on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2013. Hänen teoksiaan on edellisen kerran ollut esillä mm. seuraavissa näyttelyissä: Yö vuosien välissä Galleria Huudossa Jätkäsaaressa Helsingissä 2016, Hello Future! Talent’s Archive Onassis Cultural Centrerissä Ateenassa 2015 ja Goodbye Ladies Helsingin Taidemuseon Kluuvin galleriassa 2014. Nykysirkusta, musiikkia ja kuvataidetta yhdistävässä Circo Aereo & defunensemble: Concerto Planos - näyttämöteoksessa Hämäläinen toteutti maalausperformanssin 2016 (Pakkahuone, Tampere, Ohj. Sanna Silvennoinen). Syys- ja lokakuun 2017 hän työskenteli Koneen Säätiön Saaren Kartanon residenssissä, jonka aikana syntyi suurin osa näyttelyssä nähtävistä teoksista.

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen Edistämiskeskus ja Koneen Säätiö

 

Kuva: Eveliina Hämäläinen, The Lost Song, oil on canvas.

 

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun museokeskus
(02) 262 0972
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Vanha Suurtori, Turku
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: