"Varmuuden harhakuvitelmat" galleria Harmaassa

galleria harmaa hyrkkänen saramäki
18.11.–30.12.2017

"Varmuuden harhakuvitelmat" galleria Harmaassa

Näyttelyssä Varmuuden harhakuvitelmat esittelemme yhteistyönä toteutetun interaktiivisen videoinstallaation Nurkka. Lavastamme galleriatilaan videoprojisoinnin avulla huoneen nurkkauksen. Katsojan astuessa tilaan ja lähestyessä projisointia liikesensori laukaisee tapahtumaketjun, jossa nurkan projisointikuva katoaa.

Tilalle syntyy uusi abstrakti, mielen sisäistä tilaa ilmentävä kuvamaailma, jossa sisällöt hakevat vielä muotoaan. Teoksessa syöksemme katsojan kokemukseen, jossa kosketus ulkoiseen todellisuuteen katkeaa ja suorat aistikokemukset kyseenalaistuvat. Installaatio pakottaa katsojan itsetarkkailun tilaan, jossa merkityksiä haetaan mielen sisäisille, unenomaisille ja irrallisille kokemuksille ja jotka ilmenevät niin kehollisina kuin psyykkisinä prosesseina. Ensikatsomalta irralliset ja merkityksettömät kuvat jäsentyvät pikku hiljaa arkitajuntamme ymmärrettävissä olevaksi kertomuksellisuudeksi.

Anna Hyrkkänen (1979, Tampere) työskentelee veistosten ja tilateosten parissa. Teoksissaan hän käyttää moottoroituja liikkuvia teoselementtejä sekä luo valoilla erilaisia efektejä tilateoksiinsa. Viime aikaisissa töissään hän on käsitellyt olemassaolon teemoja, jotka liittyvät ajan hahmottamiseen, muistiin ja muistoihin.

Heidi Saramäki (1979, Tampere) työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan, valokuvauksen ja piirtämisen keinoin. Vallan, ihmisyyden ja luontosuhteen pohdiskelu yhdistävät temaattisesti Saramäen taiteellista toimintaa.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

 

Kuva: Hyrkkänen & Saramäki

 

 

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun museokeskus
(02) 262 0972
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Vanha Suurtori 3, Turku
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: