"Ruokailkaamme" galleria Harmaassa

Erkki Mykrä galleria Harmaa
12.1.–18.2.2018

"Ruokailkaamme" galleria Harmaassa

Näyttelyni  ’Ruokailkaamme’, muodostuu installaatiosta ja videosta. Installaatio koostuu ravintolapöydistä, joille on aseteltu tavanomaisesta poikkeavia gourmet tason ruoka-annoksia. Video taas johdattaa ajatukset antiikin Roomaan jossa ruokakulttuuri kukoisti.

Antiikin Rooma tuo ikuinen kaupunki, tuhoutui kuitenkin sirkushuveihin, mässäilyyn, välinpitämättömyyteen. Pidoissa saatettiin syödä tuntikausia, taustalla soivan musiikin vahvistaessa aistinautintoa.

Roomaa kutsutaan myös rakkauden kaupungiksi. Taustamusiikkina pidoissa soitettiinkin usein rakkauslauluja. Myös myöhempien aikojen korkeatasoisissa ruokaravintoloissa soitti taustalla pianisti tai salonkiorkesteri. Rakkauslaulujen sanasto on hämmästyttävän samankaltaista kuin ruokaan ja syömiseen liittyvä sanasto. Ihminen tuntee rakkauden nälkää, antaa sydämensä toiselle, juo suudelmia rakastettunsa huulilta. On rakentunut hienostunut ruokakulttuuri, joka peittää alleen aterian valmistamista edeltävän riiston, alistamisen ja tappamisen. Ravintolassa karitsan sydämen syönti ei tunnu lainkaan pahalta. Antiikin Roomassa ihmiset katselivat välipaloja syöden, kun gladiaattorit taistelivat hengestään. Nykyisin luemme lehdestä aamupalaa syöden kuinka Eurooppaan pyrkivät ihmiset taistelevat hengestään hukkuen Välimereen.

Erkki Mykrä, käynyt Turun Piirustuskoulun kuvanveistolinjan, ja opettanut myöhemmin kuvanveistoa Turun Piirustuskoulussa sekä tehnyt musiikkia.

 

Kuva: Erkki Mykrä

 

 

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun museokeskus
(02) 262 0972
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Vanha Suurtori 3, Turku
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: