Emma Jääskeläinen: Tizzicato

Emma Jääskeläinen
24.8.–30.9.2018

Emma Jääskeläinen: Tizzicato

Näyttelyn nimi Tizzicato viittaa Pizzicato tekniikkaan, jossa jousisoitinta soitetaan sormilla näppäillen lyhyen, terävän äänen saavuttamiseksi. Teosten lähtökohtana on ruumis ja kosketus sekä feminiinisyyteen liitetyt kliseet ja epäsovinnaisena pidetty käyttäytyminen. Näyttely koostuu kivi- ja pronssiveistoksista sekä kerätyistä materiaaleista kuten suihkun lattialle muotoutuneesta hiuspyörteestä, purukumista ja simpukoista.

Kiveä hakatessa ääni kertoo lyönnin vaikutuksesta kiveen. Materiaalin pinnasta voi lukea nopeita hakattuja rytmejä ja pitkäkestoisia viivoja. Materiaalin pinnasta voi lukea nopeita hakattuja rytmejä ja pitkäkestoisia viivoja.

Emma Jääskeläinen (s. 1988) työskentelee kuvanveiston, videon ja äänen parissa. Hänen teostensa pohjana ovat henkilökohtaiset kokemukset ja tarinat sekä kuvanveiston historian tutkiminen. Viime aikoina hän on uppoutunut meditatiivisiin käsityöprosesseihin kuten kivenveistoon, jossa fyysinen tekeminen ja kosketus materiaaleihin on synnyttänyt ruumiillisia muotoja. Pitkään työstettyihin kiviveistoksiin tarttuu kevyitä efeketejä ja kerroksia joita Jääskeläinen kutsuu ”Feminine toucheiksi”. Nämä muuttuvat elementit rikkovat illuusion ikuisuudesta, jota kiviveistos mahdollisesti ehdottaa.

Jääskeläinen viimeistelee maisterinopintojaan Kuvataideakatemiassa. Hänen teoksiaan on viimeksi ollut esillä Passing Permanence -ryhmänäyttelyssä Vapaan Taiteen Tilassa Helsingissä, Kuvan Kevät -maisterinäyttelyssä Taideyliopiston Exhibition Laboratoryssa sekä Jääskeläisen ensimmäisessä yksityisnäyttelyssä ”Sad Basket” HAM-galleriassa.

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus sekä Suomen Taideyhdistys.

Kuva: Emma Jääskeläinen.

 

 

Tapahtumajärjestäjä: 
040 661 4778
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Vanha Suurtori 3-5, Turku
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: