Eeva-Leena Eklund "Messages II" Raatihuoneen galleriassa

Eeva-Leena Eklund Vanhan Raatihuoneen galleria
25.8.–1.10.2017

Eeva-Leena Eklund "Messages II" Raatihuoneen galleriassa

Messages II on Eeva-Leena Eklundin ensimmäinen yksityisnäyttely Turussa kahteenkymmeneen vuoteen. Nyt nähtävä näyttely on jatkoa SIC:ssä Helsingissä tammikuussa 2017 olleelle Messages-näyttelylle.
 

”Se koira on osittain puun takana, ja se on terrieri eikä mikään tuhon tuoma tumma runo-peto, ja se katsoo kieroon ja samaan aikaan se tuijottaa, koira, mikä sua vaivaa, ja se on hauska ja himmeällä tavalla lohdullinen ja kreisi ja vähän kuumottavakin, paljon muuta ei voi taiteelta odottaa tai ehkä joku voi, mutta siinähän odottaa.” Jyrki Lehtola: Kreisi koira tuijottaa. Eyes, Eeva-Leena Eklundin taiteilijakirja (2017)

”Eklund näyttää meille asioita, jotka viehättävät häntä, mutta jotka saattavat aluksi tuntua ylenpalttisilta. Hänen maalausinstallaatioissaan mitä erilaisimmat, mutta tyyliltään mitä yhtenäisimmät maalaukset kokoontuvat kuin nykybarokkiseksi taikapiiriksi. Hänen maalauksensa tuntuvat esittäviltä, vaikka ne olisivatkin väriabstraktioita, koska Eklundin värimaailma on oma universuminsa ja siellä väri on oma asiansa.”
Juha-Heikki Tihinen: Maalaukset kuin kissat. Eyes, Eeva-Leena Eklundin taiteilijakirja (2017)

Eeva-Leena Eklund on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2003 ja Turun Piirustuskoulusta. Hänen yksityisnäyttelyitään on ollut esillä mm. SIC:ssä (2017), Kaapelin galleriassa (2012), Sculptorissa (2011 ja 2004) ja Kluuvin galleriassa (2003). Eklund on osallistunut myös lukuisiin ryhmänäyttelyihin, joista viimeisimpiin lukeutuvat ’’Luonnostamme’’ (Riihigalleria, Kuhmoinen, 2016), ’’Häntä pystyyn! – Terveisin kissat ja koirat’’ (Oulun taidemuseo, 2014), ’’arSboretum 14’’ (Westers, Kemiö, 2014), ’’Pink’’ (Lokal, Helsinki, 2014) sekä ’’Metsien miehet’’ (Salon taidemuseo, 2012). Eklundin teoksia on hankittu mm. EMMA:n, Helsingin kaupungin taidemuseon, Wäinö Aaltosen museon sekä Valtion taidekokoelmiin.

Kuva: Eeva-Leena Eklund

 

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun museokeskus
(02) 262 0972
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Vanha Suurtori, Turku
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: