Nora Tapper, Juhana Moisander, Simo Ripatti: Eletty

Raatihuoneen galleria Nora Tapper
5.10.–11.11.2018

Nora Tapper, Juhana Moisander, Simo Ripatti: Eletty

Kaikilla kolmella taiteilijalla on läheinen suhde tilaan ja arkkitehtuuriin. Moisander luo videolla ja äänellä tilaan vahvan ihmisen läsnäolon tunnun. Ripatti rakentaa tilaan elementtejä muuttaen tilan toiseksi. Tapperin teokset taas ovat tiloja tilassa.

Tekijöiden tilallinen ajattelutapa toimii yhdessä luontevalla tavalla, ja teokset keskustelevat sekä keskenään että ympäröivän arkkitehtuurin kanssa. Ryhmän Tapper-Moisander-Ripatti ensimmäinen yhteisnäyttely oli Helsingissä Galleria Lapinlahdessa keväällä 2017.

Nora Tapperin (s. 1961) veistoksen, Talvi, valkoisen ulkokuoren sisältä löytyy musta pimeys. Talven kumppanina näyttelyssä on teos Tähdet, joka koostuu rimoista rakennetuista putkimaisista kappaleista. Putkien musta sisus luo illuusion tilan jatkumisesta toisaalle.

Simo Ripatin (s. 1975) teos Sisällä on yritys rakentaa teos siitä hetkestä, kun idea on hahmottunut ensimmäistä kertaa mieleen. Mielleyhtymän pohjalta ja sitä mahdollisimman tarkkaan noudatettuna lopputulos on tutun tuolla puolen, epämääräinen ja outo.

Juhana Moisanderin (s. 1977) teoksen nimi on Ylösnoussut. Teoksen lähtökohta on taiteilijan isän hiljattainen kuolema. Teoksessaan Moisander käsittelee suremista, luopumista, tyhjentymistä ja täyttymistä.

Näyttelyä on tukenut Taiteen keskustoimikunta ja Suomen Kulttuurirahasto.

Taiteilijoiden verkkosivut
Nora Tapper
Simo Ripatti
Juhana Moisander

Kuva: Nora Tapper: Talvi (2016). Kuvaaja: Jussi Tiainen

Galleria on avoinna ti-su klo 10-18.

 

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun museokeskus
040 661 4778
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Vanha Suurtori 3-5, Turku
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: