Sauli Sirviö "Näköpurppura"

Sauli Sirviö
16.11.–30.12.2018

Sauli Sirviö "Näköpurppura"

Työskentelymetodini perustuu tarkkailuun ja tallentamiseen. Taiteeni syntyy kaivaessa. Käännän ympäri maata, tarinoita, unia, esineitä, olioita, tuntemattomia objekteja, aineettomuutta, olotiloja. Teokset syntyvät epäpaikoissa tai tilanteissa, jotka eskaloituessaan rakentavat epärealistisen ilmapiirin.

Fokuksessa ovat etenkin keholliset ja tilalliset vuorovaikutustilanteet, joita pyritään tallentamaan mahdollisimman autenttisesti.

Videotallenteet ovat alivalottuneita, rosoisia ja yksittäiset pikselit sysimustalla näytöllä harhailevat kuin taivaankappaleet avaruudessa. Äänitallenne tuntuu kumpuavan jostain kaukaisuudesta. Välillä keskustelu muuttuu huonon yhteyden takia jopa vaikeasti tulkittavaksi. Ollaan paikassa, jonka nimi voisi olla Ei missään, mutta kuitenkin jonkin äärellä. Välillä fokusointi tyhjyyteen antaa toivoa, varsinkin silloin, kun yritetään luoda väkisin merkitys tälle kaikelle, joka meitä ympäröi.

Vanhan Raatihuoneen galleriaan syntyy arkeologisia kaivauksia mukaileva veistosmainen installaatio, joka rakentuu objekteista, muistiinpanoista sekä digitaalisista tallenteista. Näyttelyssä ollaan simultaanisesti menneessä ja tulevassa, välillä heräten nykyhetkeen. Valkoisessa galleriatilassa materiaali puristetaan toiseen valkoiseen tilaan, jossa se jatkaa omaa hidasta eloaan. Tilanteet, paikat ja materiaalit kummittelevat, tai niin minä ainakin uskon.

Näyttelyä tukee Taiteen edistämiskeskus.

Kuva: Sauli Sirviö: Two Months of Black Plastic Bags Mixture (2018). Osittain auringonvalolla valotettu sanomalehtipaperi, 58 cm x 40 cm.

Galleria on avoinna ti-su klo 10-18.

 

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun museokeskus
040 661 4778
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Vanha Suurtori 3-5, Turku
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: