Hiihtoloman viettoa museoissa

Kuralan Kylämäki hiihtoloma
19.2.–3.3.2019

Hiihtoloman viettoa museoissa

Lähde viettämään hiihtolomapäiviä museoon! Luvassa on ulkoilua, makkaranpaistoa ja nikkarointia Kuralan Kylämäessä, kuvataidetyöpajoja WAMissa, pikkuritarikierroksia ja keskiaikakierroksia Turun linnassa sekä opastuksia Apteekkimuseossa ja Qwenselin talossa.
 

Turun linnassa 19.2.–3.3.

 • Pikkuritarikierrokset ti–su klo 11 ja 14
  Pikkuritarikierroksella pääsee etsimään aarteita linnan keskiaikaiseen osaan ja kuulemaan jännittäviä tarinoita ritareiden ja linnan muiden asukkaiden elämästä. Kierros huipentuu juhlalliseen seremoniaan kuninkaallisen seurassa. Palaat seikkailusta Turun linnan pikkuritarina! Kierros sopii 5–9-vuotiaille. Suositellaan, että alle kouluikäisillä lapsilla on vanhempi mukana kierroksella.
 • Keskiaikakierrokset ti–su klo 12.15 ja 16.30
  Keskiaikakierroksella kierretään linnan vanhimmassa, keskiaikaisessa osassa. Kierroksella tutuksi tulee linnan historia, niin sodat kuin rakkaudet. Kuulet tarinoita linnassa asuneista henkilöistä. Kierros sopii kaikenikäisille.
 • Avoimet työpajat ti–la klo 12–16
  Työpajassa tutustutaan 1600-luvun ornamentiikkaan ja valmistetaan erilaisia ylellisyysesineitä.

Wäinö Aaltosen museossa 19.–22.2.

 • Talviloman avoimet kuvataidetyöpajat ti–pe klo 12–15
  Avoimessa työpajassa tehdään Salla Tykän näyttelyn inspiroimana muotokuvia ja hevoaiheisia teoksia. Tule piipahtamaan hetkeksi tai viivähdä pitempään!

Apteekkimuseo ja Qwenselin talossa

 • Opastukset suomeksi 19.–24.2. ja 26.2.–3.3. ti–su klo 14

Kuralan Kylämäessä

 • Taitotiistai 19.2. klo 13–17.30
  Hiihtolomaviikon Taitotiistain työpajassa tehdään talvisia kollaaseja liimaamalla, maalaamalla ja ompelemalla. Vapaa pääsy!

 • Hiihtolomapäivät 21.–22.2. klo 11–16
  Maalaiskylä kutsuu virkistävään talviliikuntaan yhteistyössä Liikuntapalveluiden kanssa. Sään salliessa myös omat pulkat ja sukset kannattaa ottaa mukaan ja nuotiolla voi paistaa omia eväsmakkaroita.
  Iso-Kohmossa emäntä keittää tuhtia hernekeittoa. Radio soittaa talvista ohjelmaa ja kamarissa voi syventyä pelaamaan lautapelejä 50-luvun malliin.
  Vähä-Kohmon koululuokassa on talviliikuntaan liittyviä runoja ja tarinoita. Tuvan puolella työskennellään pellavan parissa. Miten saadaan pellavat sileäksi ja kiiltäväksi kotikonstein?
  Kokeiluverstaalla on kuvataideateljee.

 • Avoin viikonloppu Kokeiluverstaalla 23.–24.2. klo 13–17
  Kokeiluverstaalla pääsee nikkaroimaan ja tekemään linnunpönttöjä. Hiihtoloman myötä kevät lähestyy hurjaa vauhtia! Pikkulinnut tarvitsevat katon pään päälle, kevään kukat kukkalaatikon ja polttopuut kantotelineen. Lisäksi luvassa lintutietoutta ja hauska valokuvauspiste!

Hinta: 
Tapahtumajärjestäjä: 
Turun museokeskus
Tapahtuman osoite: