Yhdessä ja erikseen - Kulttuuritekoja 20 vuotta

Sommitelma Osuuskunta Kulttuuriteon tekijöiden teoksista
3.7.–30.8.2018

Yhdessä ja erikseen - Kulttuuritekoja 20 vuotta

Kulttuurialan palveluja ja monipuolista osaamista tarjoava Osuuskunta Kulttuuriteko perustettiin vuonna 1998 tarpeeseen, joka ei ole kadonnut mihinkään. Projekti- ja pätkätyöt ovat olleet kulttuurialalla todellisuutta jo ennen kuin ne ovat yleistyneet muilla aloilla.

  • Kulttuuritekoja 20 v -näyttelysarja: YHDESSÄ JA ERIKSEEN  Turun pääkirjastossa 3.7.- 30.8.


Osuuskunnan tärkein tavoite on auttaa kulttuurialan ammattilaisia työllistymään omalla työllään. Mutta yhtä tärkeää Kulttuuriteon toiminnassa on yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys. 20 vuoden aikana Osuuskunta Kulttuuriteko on synnyttänyt useita työryhmiä, joissa kulttuurin eri alojen ammattilaiset ovat yhdistäneet osaamisensa ja luoneet jotain uutta: nettigalleria Ama, kulttuurimedia Unikankare, kaupunkilehti Mobile, ruokajulkaisu Kaalinlehti tai paikallistelevisiossa esitetty JobTV-ohjelma ovat olleet oman aikansa edelläkävijöitä.

Kulttuuriteon vahvoiksi osaamisaloiksi ovat vuosien saatossa muodostuneet kulttuuri- ja taidealojen opetus ja konsultointi, historiantutkimus, tapahtumatuotanto, taidekäsityö, valokuvaus, kuvataiteet sekä media-alan osaaminen graafisesta suunnittelusta kirjankuvitukseen ja erityyppisten tekstien tuottamiseen.

Toisaalta myös esimerkiksi työelämävalmennus, koulutus osuuskuntayrittämiseen tai luovien alojen yritysten alkuvaiheen sparraus kuuluvat palveluihimme. Uusin lisäys Kulttuuriteon palveluntarjoajiin on Tarinapöytä-työryhmä, joka tarjoaa hoitokoteihin ja palvelukeskuksiin suunnattua taidelähtöistä virkistystä osallistavan pöytäteatterin keinoin.

Kulttuuritekoja 20 v -juhlavuoden näyttelysarjamme käynnistyi maaliskuussa Turun Kasvitieteellisen puutarhan näyttelyllä Kasvun voima, ja toi esille erityisesti osuuskunnan jäsenistön taiteellista toimintaa. Turun pääkirjaston näyttely esittelee myös 20-vuotiaan Osuuskunta Kulttuuriteon muita osaamisaloja.
Linkki:
Osuuskunta Kulttuuriteko

Kuva:
Vasemmalta oikealle rajattuja paloja seuraavilta taiteilijoilta: Pipa Hytinkoski, Kaisa Salokannel, Kati Kalkamo, Marita Katariina, Seija Honkanen, Helena Lappalainen

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun kaupunginkirjasto ja Osuuskunta Kulttuuriteko
(02) 262 0624
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Linnankatu 2, Turku

Aula ja tieto-osasto (uudisosan 1. ja 2. krs)