Kaupunki myy kaksi omakotitonttia Ruohonpäästä Huutokaupat.com -palvelun kautta, tarjousten jättöaika on 26.2.-19.3. Hakumenettelyllä luovutetaan kolme tonttia Ruohonpäästä ja 17 tonttia Kärsämäestä, hakemusten jättöaika on 26.2.-22.3.

Lisätietoa tonteista 

 • Ritva Tuomainen puh. 050 405 2688
 • Juhani Lankinen puh. 050 592 8596
 • Suvi Panschin puh. 040 137 4909

Kuva: Ruohonpään tontit ilmakuvassa

Ruohonpään tontit myydään huutokaupalla

Ruohonpäässä sijaitsevat kaksi tonttia myydään avoimella tarjouskilpailulla eli huutokaupalla. Huutokauppa järjestetään www.huutokaupat.com-sivuston kautta. Avoimessa tarjouskilpailussa tarjouksen jättäjän on mahdollista nähdä tontista jätetyt tarjoukset sekä korottaa jättämäänsä tarjousta tarjousajan puitteissa.

Tontti voidaan myös vuokrata. Vuokra on 4 % tarjotusta hinnasta. Vuokratarjous hyväksytään ainoastaan luonnollisilta henkilöiltä.  

Pääset kohteen huutokauppasivulle kiinteistötunnusta klikkaamalla. (Linkit aukeavat viimeistään 26.2.)

Kiinteistötunnus

Osoite

Pinta-ala m²

Rakennusoikeus k-m²

Pohjahinta €

853-75-26-22

Lukoilantie 27

999

249

56.943

853-75-26-24

Pirttilähteenkatu 12

998

249

56.886

Sitovia tarjouksia voi jättää www.huutokaupat.com -palvelussa maanantaista 26.2. klo 9.00 – maanantaihin 19.3.2018 klo 18.00 saakka. Kaikki jätetyt tarjoukset ovat nähtävinä palvelussa. Tontit myydään tai vuokrataan korkeimman tarjouksen tehneille noudattaen internetilmoituksessa olevia kauppakirja- ja vuokrasopimusehtoja. Sama taho voi saada vain yhden tontin.

Kaupunki pidättää oikeuden hyväk­syä tai hylätä tarjoukset.

Hakumenettelyllä luovutettavat tontit

Hakumenettelyssä tonttien hinnat määräytyvät vyöhykehinnan perusteella ja hakemukset jätetään ensisijaisesti sähköisen tonttipalvelun kautta. Mikäli samaan tonttiin kohdistuu hakumenettelyssä useampi hakemus, suoritetaan arvonta hakijoiden kesken. Huomioi kuitenkin seuraavat asiat:

 • Vuokraus hyväksytään ainoastaan luonnollisilta henkilöiltä.
 • Hakumenettelyssä olevat tontit luovutetaan ensisijaisesti luonnollisille henkilöille.
 • Sama taho (koskee myös perhettä) voi tehdä vain yhden hakemuksen kutakin tonttia kohden.
 • Hakumenettelyssä hakemus voi kohdistua useaan tonttiin, mutta vain yhden tontin voi saada.
 • Hakemuksessa on ilmoitettava haettavien tonttien mieluisuusjärjestys, jota käytetään vain siinä tapauksessa, että sama taho saisi useamman tontin. Ensisijaisesti tontin saajan ratkaisee arvonta.
 • Kaupunki perii tontin saaneelta 1 000 euroa käsirahaa erillisen laskun mukaan välittömästi, kun päätökset tonttien luovutuksesta on tehty.
 • Mikäli tontin saanut vetäytyy kaupasta tai vuokrauksesta, on hänen korvattava kaupungille maakaaren 2 luvun 8 §:n mukaisina kohtuullisina kustannuksina 1 000 euroa.

Tonttien hakeminen

Tontteja haetaan karttapohjaisella sähköisellä haulla.

 1. Hae haluamaasi tonttia valitsemalla tontit tiedoista ”Hae tonttia”. Voit valita hakemukseen 1-8 tonttia.
 2. Valittuasi haluamasi tontit, luo käyttäjätunnus seuraamalla ohjeita.
 3. Järjestä valitsemasi tontit mieluisuusjärjestykseen, mikäli tontteja on useampi kuin yksi. Mieluisuusjärjestys on suuntaa-antava ja huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.
 4. Kaikki hakijat tulee lisätä toiminnolla "Lisää uusi hakija". Vähintään yhden hakijoista tulee tehdä vahva tunnistautuminen ennen hakemuksen lähettämistä.
 5. Toimita hakemus käsittelyyn toiminnolla "Lähetä hakemus".
 6. Saat sähköpostivahvistuksen hakemuksen saapumisesta. Viestissä tulleen linkin kautta voit selata hakemusta ja seurata sen tilaa.
 7. Saat sähköpostiisi ensitiedon päätöksestä, mutta virallinen tieto toimitetaan myöhemmin postitse.

Hakumenettelyllä luovutettavien tonttien haku alkaa maanantaina 26.2. klo 9.00 ja päättyy torstaina 22.3.2018 klo 15.30.

Hakumenettelyllä luovutettavat tontit

Linkki tonttien lisätietoihin ja hakumenettelyyn tulee tähän ennen hakuajan alkamista