Ryhmät vierailulle kirjastoon

Esittelykierrokset

vierailut.kaupunginkirjasto@turku.fi

p. 044 9072 944

Hinnat/ryhmä (sis alv. 24 %)

Arkisin

  • Yritykset 40 e

  • Turistikierrokset 40 e

  • Yksityiset ryhmät klo 18 jälkeen 40 e

  • Turun kaupunki, yhdistykset ja yleishyödylliset turkulaiset yhteisöt maksutta

Viikonloppukierrokset aina 60 e.

Pohjoismaiden vilkkaimmin käytetty yleinen kirjasto toimii kahdessa rakennuksessa. Vanha talo valmistui vuonna 1903, ja uudisosa vuonna 2007.

Ryhmille järjestetään kirjaston palveluihin, arkkitehtuuriin, taiteeseen sekä kulttuurihistoriaan painottuvia kierroksia. Ryhmän koko on enintään 20 henkilöä, ja opastus kestää noin 60 min.

Varaukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen toivottua ajankohtaa. Opastuksia järjestetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja sopimuksen mukaan myös muilla kielillä.

Lasten ja nuorten vierailut
(esi-, ala- ja yläkoulu)

Esikoululaisten kirjastokurssi sekä ala- ja yläkoulun kirjastovierailut tutustuttavat lapsia ja nuoria kirjaston ja kulttuurin mahdollisuuksiin. Kirjastokortti mukaan!

Kirjastokurssi

Kirjastokurssi käydään omassa lähikirjastossa, jos lähikirjasto sitä tarjoaa. Pääkirjasto on keskustan alueen lähikirjasto.

Lähikirjastojen varaukset suoraan kyseisestä kirjastosta.

Elämyspolku

Kirjaston tarjoamat opetussuunnitelmaan kuuluvat vierailut 2., 4., 5. ja 7. luokille

 

Alakoulu

2. luokille: Kirjavinkkaus pääkirjastossa tai lähikirjastossa (L1, L2, L4)
Vierailulla kuullaan kirjavinkkejä ja lopuksi lainataan. Mukaan tarvitaan kirjastokortti. Kirjavinkkaus houkuttelee lukemaan monipuolisesti. Ohjelmaan mahtuu 8-12 kirjaa / sarjaa. Pääkirjaston Studiossa esitystä elävöitetään käyttämällä kuvia, ääntä ja videoita. Paikalla on 2-4 luokkaa kerralla.

4. luokille: Mediamatka omassa lähikirjastossa (L1, L2, L4, L5)
Mediamatkalla opetellaan tiedonhakua ja kirjastonkäyttöä, harjoitellaan kuvanlukutaitoa ja tiedon luotettavuuden arviointia sekä puhutaan ikärajoista ja netin ja sosiaalisen median käytöstä. Mediamatkan kesto n. 1,5 h, jonka jälkeen haluttaessa mahdollisuus omatoimisesti lainata.

5. luokille: Kirjavinkkaus pääkirjastossa (L1, L2, L4)
Vierailulla kuullaan kirjavinkkejä ja lopuksi lainataan. Mukaan tarvitaan kirjastokortti. Kirjavinkkaus houkuttelee lukemaan monipuolisesti. Ohjelmaan mahtuu 8-12 kirjaa / sarjaa. Esitystä elävöitetään käyttämällä kuvia, ääntä ja videoita. Paikalla on 2-4 luokkaa kerralla.

Erityisluokat voivat valita pääkirjastossa Studio-vinkkauksen sijaan myös vinkkauksen Saagassa. Silloin paikalla on vain yksi luokka ja kirjatarjonta voidaan kohdentaa paremmin juuri sen luokan tarpeisiin. Lähikirjastojen vinkkauksissa on aina vain yksi luokka.

Lisäksi syksyn tarjonnassa runoviikolla kirjavinkkausta 3. luokille.

 

Yläkoulu

Kaikille 7. luokille: Kirjavinkkausta (kirjastokortit mukaan!) satu.pyhala(a)turku.fi

Lisäksi tarjoamme valinnaisia käyntejä:

7. luokille: Sarjakuvavinkkausta (kirjastokortit mukaan!) merja.lunden(a)turku.fi

8. luokille: Genre-esittely (kirjastokortit mukaan!) satu.pyhala(a)turku.fi

9. luokille: Vinkkejä kirjallisuustutkielman tekemiseen erika.woodard(a)turku.fi

Sarjakuvavinkkausta (kirjastokortit mukaan!) merja.lunden(a)turku.fi

Kaikille yläkoululuokille: Kirjastokierros Tutustutaan pääkirjaston kaikkiin osastoihin. mari.eronen(a)turku.fi

Pakohuonepeli
Ilmastonmuutosaiheinen pakohuonepeli yhdistää kirjallisuuskasvatusta, tiedonhankintaa sekä globaalikasvatusta. Syksyllä 2018 tarjolla vain rajallisesti aikoja Lyytin kautta: Pakohuonepeli yläkoululuokille, syksy 2018

Lukupolku sisältää kirjaston kirjavinkkareiden lukuehdotuksia suomenkielisen alakoulun 1.-6. -luokille. Lukupolussa suosituksia myös yläkoululaisille.

 

Toisen asteen tietokierrokset pääkirjastossa

Toisen asteen opiskelijoille suunnitelluilla tietokierroksilla tutustumme tiedonhakuun Vaski-verkkokirjastossa, pääkirjaston tiloihin ja palveluihin, sekä opiskelijoille hyödyllisiin kirjastoaineistoihin. Maksuton kierros kestää noin tunnin. Otahan yhteyttä oikealla olevasta linkistä viimeistään kaksi viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.