Kauppiaat

Kohti rikkaampaa ruokakulttuuria

Perinteinen ja turkulaisille tärkeä torikauppa jatkuu Kauppatorilla jatkossakin – myös uudistuksen aikana.

Turun Kauppatori on suosittu kauppa- ja tapaamispaikka, mutta monipuoliseen ja laadukkaaseen tarjontaan kaivataan uutta potkua. Kauppatorin uudistamisen tavoitteena on elävöittää Turun keskustaa, parantaa viihtyisyyttä, lisätä kaupankäyntiä alueella sekä luoda kokonaan uusia julkisen tilan käyttömahdollisuuksia.

Hyvin suunniteltu tori tukee paikallista ruokakulttuuria Farmer´s Market -hengessä. Esikuvana tässä toimii kauppahallin onnistunut uudistus, joka valmistui vuonna 2013. Myös Kauppatorille halutaan eurooppalaista kahvilatunnelmaa ja rikasta ruokakulttuuria. Tällöin uusille ilmiöille, kuten Ravintolapäivän tapahtumille olisi paikkansa kaupungin keskeisimmällä paikalla.

Kauppatorin myyntipaikkoja sijoitetaan uudelleen, ja ryhmittelyä jäsennetään uusilla kulkureiteillä. Uudistusten myötä torikaupan ja kahviloiden olosuhteet nostetaan uudelle tasolle, kun kylmä- ja varastotilat sekä jätesäilytys sijoitetaan torikannen alle. Myös torirakennukset uusitaan, ja niihin tulee palvelupisteitä, näyttelytiloja, pop-up-kauppoja, kahviloita, ruokakojuja, ravintoloita ja yleisötiloja.

Kysyimme kauppiailta   

Turun kaupunki kysyi torikauppiailta, mitä ajatuksia ja odotuksia heillä on uudesta Kauppatorista. Katso video alta:

Kaupunginosa/Alue: