Kesätyösetelit 15–18-vuotiaille

Setelilaskuri

Seteleitä on jäljellä 62 kappaletta.

Hyödyllistä infoa nuorille ja työnantajille:

Turun kaupungin kesätyöseteli on 310 euron arvoinen tuki työnantajalle, joka palkkaa setelin saaneen nuoren kesätöihin. Seteleitä jaetaan vuonna 2017 yhteensä 225 kpl. Setelit on tarkoitettu turkulaisille nuorille, jotka ovat syntyneet 1999–2002. 

Ohjeet nuorelle

Voit hakea itsenäisesti mieleisen kesätyön yrityksestä, järjestöstä, seurakunnasta tai säätiöstä. Kesätyösetelin voi käyttää työhön, joka ajoittuu ajalle 1.5. –30.8.2017 (vähintään 10 päivää) . Seteliä ei voi käyttää Turun kaupungin tai valtion toimipisteissä. Kesätyöpaikan ei tarvitse sijaita Turussa.  

Työnhaun tukena voit käyttää kesätyösetelin esittelymateriaalia, joka on informaatiota työantajalle (ei varsinainen seteli). 

Löydettyäsi kesätyöpaikan, tulosta ja täytä työnantajan kanssa esitietolomake.

Kesätyöpaikan varmistuttua varaa tapaamisaika Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskukseen puhelimitse 040 183 9233 tai sähköpostilla kesatyoseteli@turku.fi. Keskus sijaitsee osoitteessa Käsityöläiskatu 10, 20100 Turku.

Ota tapaamiseen mukaan esitietolomakkeen lisäksi kuvallinen henkilöllisyystodistus iän tarkistamista varten. Tapaamisen jälkeen työnantajaan otetaan yhteyttä ja tiedotetaan kesätyösetelin myöntämisestä sekä annetaan ohjeet setelin käyttöön.

Seteleitä voi saada vain yhden eikä sitä voi luovuttaa toiselle henkilölle. Kesätyösetelin arvoa ei voi jakaa usean työpaikan kesken. Seteli on voimassa vain siihen merkittynä vuonna.

Ohjeet työnantajalle

Kesätyöseteli on tarkoitettu setelissä nimetyn turkulaisen nuoren kesätyöhön. Setelin arvo maksetaan jälkikäteen korvaamaan osa nuoren palkkakustannuksista. Seteleitä myönnetään enintään viisi yhtä työnantajaa kohden.

Tuen myöntämisen edellytyksenä on, että

  • kesätyön keston on vähintään 10 työpäivää ja työaika on 30 tuntia viikossa tai 60 tuntia kesäkauden aikana (1.5.–31.8.2017).
  • työntekijälle maksetaan kyseiseen työsuhteeseen sovellettavan työehtosopimuksen mukaista koululaisen/kesätyöntekijän palkkaa (suositus) tai vähintään valtakunnallisen Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman mukaiset 335 euroa. Tietyt alat ovat voineet sopia korkeammasta korvauksesta. Työnantaja voi pyytää lisätietoja Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmasta omasta liitostaan.

Työnantaja toimittaa työsuhteen päättymisen jälkeen ns. maksatuspyyntönä seuraavat kolme dokumenttia

  1. molempien osapuolten allekirjoittama työsopimus, josta käy ilmi mm. noudatettu työehtosopimus, työn alkamis- ja päättymispäivä, työaika ja työtehtävät
  2. virallinen tosite maksetusta palkasta (esim. verkkopankin tai palkkajärjestelmän kautta tulostettu kuitti maksetusta palkasta)
  3. verovelkatodistus

Toimita dokumentit sekä maksatustiedot (IBAN-tilinumero, mahd. viitenumero, BIC-/SWIFT-koodi) osoitteeseen PL 1000, 20701 tai sähköpostitse kesatyoseteli@turku.fi viimeistään lokakuun loppuun mennessä.

Rahoitus kesätyöseteleihin on varattu Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskuksen budjetista. Seteleitä jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, ja kokemukset ovat olleet sekä työnantajien että nuorten puolelta hyviä.

Lisätietoja:

Ajanvaraus ja neuvonta: puh. 040 183 9233, kesatyoseteli@turku.fi
Kesätyösetelit/yritysyhteistyö: Ulla Puroja, ulla.puroja@turku.fi
Kesätyöseteleiden maksatusasiat: Katja Kylmämetsä, katja.kylmametsa@turku.fi

Hyödyllistä infoa nuorille ja työnantajille: