Kun tarvitset tukea matkalla työelämään

Joskus oman elämän ja työelämän yhteensovittaminen vaatii yksilöllisiä ja aktiivisia ratkaisuja, jotka ottavat huomioon toisaalta yksilölliset kyvyt ja toisaalta yksilölliset esteet.

Työpisteen ammattilaiset etsivät yhdessä sinun kanssasi sinulle sopivan polun, joka vie eteenpäin kohti työelämää. Maanantain aloitusinfon jälkeen sinulla on mahdollisuus kuunnella lyhyt esitys monialaisen tiimin tarjoamista palveluista.

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta lisää pitkään työttömänä olleen henkilön valmiuksia siirtyä työelämään: työtoiminnassa työtön saa yksilöllistä ohjausta ja opastusta erilaisissa työtehtävissä tai ryhmätoiminnassa.

Turun kaupunki järjestää kuntouttavaa työtoimintaa

Kaupunki myös ostaa kuntouttavaa työtoimintaa useilta palveluntuottajilta, lähinnä yhdistyksiltä.

Kenelle suunnattua?

Kuntouttava työtoiminta on suunnattu pitkään työttömänä olleille henkilöille, joilla ei vielä ole edellytyksiä työkokeiluun tai palkkatukityöhön.  Kuntouttavaan työtoimintaan pääsee joko Turun kaupungin sosiaalityön tai Työpisteen ammattilaisten arvioinnin perusteella, joka tehdään yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Kuntouttavan työtoiminnan aikana työttömälle maksetaan työmarkkinatukea sekä kulukorvaus. Kaupunki maksaa myös matkat työtoimintapaikkaan.

Lähtöpiste on uusi kuntouttavan työtoiminnan paikka Käsityöläiskadulla. Kolmen kuukauden jaksolla voit selventää ajatuksiasi työelämästä, omista voimavaroista ja jatkomahdollisuuksistasi. Mukaan pääset joustavasti ja nopeasti. Toimintaa on kerran viikossa neljä tuntia. 

Työttömien terveydenhuolto

Työttömien terveydenhuolto siirtyi TST:n tiloista Kanslerintieltä Käsityöläiskatu 10:een.

Työttömien terveydenhuollosta lisää.

TYP-toimipiste

Työpiste toimii TYP-toimipisteenä. TYP-asiakkaan palvelut ovat nyt saman katon alla. Meiltä tavoitat TE-palveluiden, Kelan, Sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijät ja Työpisteen urasuunnittelijat.

TYP = Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu. Asiakkaalla on monialaisen yhteispalvelun tarve, kun hänen tilanteensa edellyttää TE-palveluiden, kaupungin ja Kelan palveluiden yhteensovittamista.