Vasta kolme vuotta toiminut Logomo on kerännyt tämän vuoden aikana jälleen erinomaisesti kävijöitä.

Logomo on kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskus, joka toimii vanhassa VR:n konepajassa rautatieaseman ja ydinkeskustan läheisyydessä Turussa.

www.logomo.fi

Kävijämäärä on noussut 21 prosenttia ja tilaisuuksien määrää vajaat 30 prosenttia. Tilaisuuksia järjestetään noin 900, kun viime vuonna niitä oli noin 700.

– Meidän vahvuutemme on monipuolisuus. Logomoon mahtuu ja sopii luonteeltaan hyvin erityyppiset ja -kokoiset tilaisuudet. Etenkin pienempien tilaisuuksien, kuten kokousten, juhlien ja seminaarien, määrä on kasvanut selvästi, Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä sanoo.

Logomon vuoden yksi kohokohdista oli toimiminen Turku Baltic Sea Days 2014 -tapahtuman päänäyttämönä. EU:n Itämeri-strategian ja Baltic Development Forumin huippukokoukseen saapui yli 1 200 Itämeren alueen päättäjää ja asiantuntijaa.

Toimitilat vetovoimaisia

Logomon toimitilakonsepti on ollut alusta saakka vetovoimainen. Kesällä 2013 valmistuneen luovien alojen keskuksen Byrån käyttöaste on ollut jo pitkään 100 prosenttia. Huhtikuussa 2015 valmistuvan uuden toimitilakokonaisuuden Konttorin lähes kaikki tilat on vuokrattu. Logomoon valmistuu myös lisää taiteilijatyöhuoneita.

– Olen erittäin tyytyväinen tilanteeseen, kun ottaa huomioon taloudellisen suhdanteen ja toimitilojen yleisen kysynnän Turussa. Konttorin myötä yritysten määrä kasvaa noin 85:een ja työntekijöiden määrä tuplaantuu yli 400:aan, Rytsä kertoo.

– Konttorin valmistuttua Logomo on vihdoin kokonaan valmis. Tapahtumatilojen varausaste ensi vuodelle näyttää oikein hyvältä. Luvassa on jälleen monipuolisesti erilaisia tilaisuuksia, suuria ja pieniä.

Toukokuussa Logomoon muuttaneen Turun Kaupunginteatterin väistötilat on otettu yleisössä hyvin vastaan, ja suurin osa esityksistä on ollut loppuunmyytyjä. Syyskauden näytöksissä on käynyt yhteensä noin 30 000 ihmistä ja täyttöaste 300-paikkaisessa salissa on ollut yli 90 prosenttia.

Kaupunginosa/Alue: