Turun ja Varsinais-Suomen päättäjät ovat yhdistäneet voimansa osallistuakseen Suomen kasvun vauhdittamiseen. Tahtotilana on avittaa tulevan hallituskauden strategisia tavoitteita alueellisilla vahvuuksilla.

Varsinais-Suomen alueen viisi kärkitavoitetta tulevalle hallituskaudelle ovat:

  • bio- ja lääkediagnostiikan toimintaedellytysten kehittäminen
  • matkailun nostaminen viennin kärkialaksi
  • meri-, metalli- ja teknologiateollisuuden jo käynnissä olevan kasvun vauhdittaminen
  • kiertotalouden käytännön toteutuksen käynnistäminen
  • saavutettavuuden vahva parantaminen Tunnin junan avulla
logomo-4156.jpg
logomo-4156.jpg, by Esko Keski-Oja

Tavoitteiden takana ovat kaikki Varsinais-Suomen keskeiset toimijat ja ne on hyväksytty sekä Varsinais-Suomen maakuntahallituksessa että Turun kaupunkiseudun kuntakokouksessa. Maanantaina 9.2. tavoitteet käsitellään Turun kaupunginhallituksessa.

– Suomen vahvat, erikoistuneet keskukset ja niiden väliset kehitysvyöhykkeet, ainutlaatuinen osaaminen, elinvoimainen yritystoiminta ja monipuolinen elinkeinorakenne ovat niitä tekijöitä, jotka mahdollistavat tulevaisuuden kasvun, Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari Häkämies sanoo.

logomo_kichen_1600.jpg
logomo_kichen_1600.jpg, by Esko Keski-Oja

Randell:  Alueen taloudellinen toimeliaisuus säteilee koko maahan

Teemat ovat kansallisesti merkittäviä elinkeinopolitiikan kokonaisuuksia, joihin Varsinais-Suomella on annettavana erityistä osaamista. Teemoihin liittyvien toimenpide-ehdotusten painopiste on elinkeinotoiminnan edellytysten parantamisessa.

– Etelä-Suomen maakunnat ja kaupungit ovat osaamis- ja innovaatiokeskittyminä keskeisimmässä asemassa kasvun moottoreina. Panostamalla vahvuuksiimme ja kasvukeskuksiimme oikein saamme aikaan taloudellista toimeliaisuutta, joka säteilee koko maahan, Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell jatkaa.

Suomen tulevaisuus -seminaari Helsingissä 10.2.

Varsinais-Suomen tavoitteita esitellään ja käsitellään laajasti Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen liiton järjestämässä suuressa keskustelutilaisuudessa Finlandia-talossa Helsingissä tiistaina 10.2. Seminaariin on kutsuttu politiikan ja elinkeinoelämän vaikuttajia koko maasta. Keskusteluun Suomen tulevaisuudesta johdattavat eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma ja kansanedustaja, talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen.

Seuraa seminaaria Twitterissä #SuomenTulevaisuus

Kaupunginosa/Alue: