Turun kaupunginvaltuuston sopimusryhmät ovat päättäneet valtuustokauden puolivälitarkastelussaan, että niin kutsuttu Turku-sopimus jatkuu ennallaan. Sopimus on voimassa valtuustokauden loppuun saakka. Ryhmät allekirjoittivat asiaa koskevan lisäpöytäkirjan tiistaina 24.2.2015.
Turku-sopimuksen lisäpöytäkirjassa on määritelty esimerkiksi seuraavia tavoitteita:
  • Kaupunkikeskustan kehittäminen nostetaan kaupungin kärkihankkeeksi.

  • Yli-Maarian koulu toteutetaan päiväkoti-, ala- ja yläkoulun yhdistelmänä.

  • Runkobussilinjaston toteuttaminen aikataulutetaan.

  • Lue lisää muista tavoitteista Turku-sopimuksen lisäpöytäkirjasta (pdf).

Turku-sopimuksessa ovat mukana KOK, SDP, Vihreät, Keskusta, RKP, KD ja SVR.

Turku-sopimus pysyy muutoin ennallaan, mutta lisäyksenä sopimukseen liitettiin yksimielisesti toimintaa täsmentävä lisäpöytäkirja.

Lisäpöytäkirjassa määritellään Turun taloudelle uudet tavoiteluvut ja painotetaan kolmea keskeistä tavoitetta kaupungin päätöksenteon kaikilla tasoilla. Tavoitteet ovat kasvun tukeminen, tuottavuuden lisääminen ja koulutustason ylläpito.

Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lasse Lindholm pitää Turku-sopimuksen jatkamista osoituksena sopimusryhmien vastuullisesta päätöksenteosta.

- Turku-sopimus jatkuu vastuullisena, kaupungin talouden tasapainon vuoteen 2018 toteuttavana sekä peruspalvelut turvaavana - valtuuston päätösten mukaisesti, Lasse Lindholm sanoo.

Kiitän sopimusryhmiä asiallisesta ja rakentavasta keskustelusta. Nyt on aika siirtyä sanoista tekoihin eli saada aikaan kasvua ja toimintaan tehoa, Lindholm sanoo.

Turku-sopimus määrittää yhteistyön tavoitteet

Valtuustokauden alussa vuonna 2013 solmitussa Turku-sopimuksessa valtuustoryhmät määrittelevät ne perusperiaatteet ja tavoitteet, joiden noudattamiseen ja toteuttamiseen ryhmät sitoutuvat koko valtuustokaudeksi 2013–2016.

Sopimuksen perusperiaatteet ovat:

  1. Terve talous on kaiken toiminnan perusta
  2. Turvataan peruspalvelut
  3. Sitoudutaan kestävän kasvun ja kestävän kehityksentavoitteiseen – ilman työpaikkoja ei ole kasvua, eikä työpaikkoja synny ilman yritysystävällistä ilmapiiriä
  4. Uusi Turku on 2016 vahva ja nykyistä laajempi seutukunnan keskus

Sopimusryhmien puheenjohtajat seuraavat sopimuksen tavoitteiden toteutumista neuvotteluryhmässä, jossa myös muodostetaan yhteiset kannat keskeisiin asioihin. Neuvotteluryhmän puheenjohtaja on kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Kaupunginosa/Alue: