Ikäihmisten palvelutori Poiju tarjoaa neuvontaa ja ohjausta 65 vuotta täyttäneille turkulaisille ja heidän omaisilleen. Liikkeelle ei lähdetä valmiista vaihtoehdoista vaan asiakkaalle laaditaan häntä parhaiten tukeva palvelukokonaisuus, johon voi kuulua julkisen ja yksityisen sektorin sekä järjestöjen tuottamia palveluja.

Ikäihmisten palvelutori Poiju sijaitsee osoitteessa Humalistonkatu 7b.

 

Ikäihmisten palvelutori Poijun toimintatapa on muuttunut. Nyt remontin jälkeen avautuneelle palvelutorille on kerätty tiedot +65-vuotiaille tarkoitetuista palveluista riippumatta siitä, kuka palvelun tuottaa. Palveluohjaajat etsivät ikäihmiselle juuri hänelle parhaiten sopivan palvelukokonaisuuden, joka auttaa ikääntyvää selviytymään kotonaan.

Ikäihminen ja hänen omaisensa saavat opastusta ja apua eri palveluvaihtoehtojen arviointiin yhteen puhelinnumeroon soittamalla.

– Olennaista uudistuksessa on myös se, että neuvontaa ja tietoa kaikista palveluvaihtoehdoista on tarjolla yhdessä paikassa, kertoo Turun kaupungin hyvinvointitoimialan vanhusten avopalveluiden johtaja Anne Vuorinen.

– Asiakasta ei välttämättä ohjata automaattisesti julkisten palvelujen pariin vaan niiden rinnalla tarjotaan kolmannen sektorin ja yritysten tuottamia palveluja ikäihmisen yksilöllisten tarpeiden mukaan, Vuorinen jatkaa.

Palvelutorilla voi asioida ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella. Paikalla on aina kaksi palveluohjaajaa ja ohjausta on tarjolla myös ruotsiksi.

Ikäihmisten palvelutori Poijun uusi nimi ja toimintatapa syntyivät Sitran rahoittamassa Palvelutori Turussa -hankkeessa, joka päättyi maaliskuussa 2015. Hankkeen kohderyhmänä olivat kotona asuvat +65-seniorit, jotka eivät vielä tarvitse säännöllisen kotihoidon apua.

Lue lisää