Turku Energian toinen sähköisen liikenteen latausasema on avattu keskeiselle paikalle Turun keskustaan osoitteeseen Puutarhakatu 4. Verkosto laajenee kesällä myös Hämeenkadulle ja moottoritien varrelle Paimioon.

Puutarhakatu 4:n latausasemalla on kaksi keskinopeaa latauspistettä, joissa latausaika on noin 3–8 tuntia automerkistä riippuen. Lataaminen hinnoitellaan kilowattitunti-perusteisesti. Latauspisteet ovat yhteensopivia eri automerkkien latauspistokkeiden kanssa. Latausasemien sähkö on tuotettu tuulivoimalla.

Sähköisen liikenteen verkoston laajentaminen on osa Turku Energian ympäristövastuullista toimintaa.

– Linja-autoaseman latausasemaa on käytetty päivittäin. Latausasemien tarve kasvaa, kun sähköautot yleistyvät. Sähköautojen määrä puolestaan lisääntyy sitä mukaa, kun päästöjä ja fossiilisia polttoaineita koskeva lainsäädäntö tiukkenee, kertoo Turku Energian kehityspäällikkö Antto Kulla.

– Puutarhakadun uudenlaisen näytöllisen latauslaitteen valmistaja on vihreään energiatehokkuuteen panostava suomalainen cleantech-yritys Ensto. Tämä laite on toinen laatuaan Suomessa, Kulla sanoo.

Latausasemat myös Paimioon ja Hämeenkadulle

Turku Energian tavoitteena on laajentaa sähköisen liikenteen verkostoaan entisestään vuoden 2015 kuluessa. Alkukesästä avataan kolmas latausasema Paimioon Turku–Helsinki-moottoritien varrelle Tammisillan ABC-aseman yhteyteen. Samalla tontilla sijaitsee myös Tesla Motorsin pikalatausasema.

Turku Energian neljäs sähköisen liikenteen asema nousee kesän kuluessa osoitteeseen Hämeenkatu 8.

Turku Energian asentamat latausasemat ovat osa valtakunnallista Virtapiste-verkostoa.

Lisätiedot: www.turkuenergia.fi

Kuva: Turku Energia, Elina Kivilä

Asiasanat: