Turun kaupunki otti kaksi vuotta sitten käyttöön MobiiliTurku-applikaation, joka on koonnut kaupungin uutiset, tapahtumat, palautteen ja asiointipalvelun käyttäjän matkapuhelimeen. Sovellus on helpottanut kuntalaisten tiedonsaantia mobiililaitteilla. Kesällä Turku avaa kuitenkin uuden mobiiliystävällisen turku.fi-verkkopalvelun, joka korvaa entisen mobiiliapplikaation.

– MobiiliTurku-sovellus hankittiin alun perinkin väliaikaiseksi ratkaisuksi korjaamaan kaupungin verkkosivuston mobiilikäytön puutteita. Pian avattava uusi turku.fi-verkkopalvelu on responsiivinen, joten sisältöjä on helppo selata niin kännykällä kuin tabletillakin, kertoo markkinointipäällikkö Juha Elo.

Kahden vuoden aikana maksutonta MobiiliTurku-applikaatiota ladattiin sovelluskaupoista reilut 10 000 kertaa, mutta todellinen käyttäjämäärä on huomattavasti pienempi. Sovelluksen päivittäminen loppuu kesäkuun alussa, jolloin käyttäjien kannattaa poistaa sovellus matkapuhelimistaan.

Turun kaupunki haluaa parantaa tiedonkulkua, osallistumis- ja palautteenantomahdollisuuksia asukkailleen myös matkapuhelimia hyödyntäen. Viime aikoina on muun muassa avattu seudullisen joukkoliikenteen Föli-applikaatio, jolla voi ostaa matkalippuja (www.turku.fi/mobiililippu).

Turussa myös kokeillaan Täsä-nimistä mobiilisovellusta, jolla voi kommentoida kaupunkisuunnittelua ja muuta paikkoja koskevaa kehittämistä. Sovelluksella voi kertoa paikkoja koskevista ideoista ja ongelmista sekä luoda kyselyitä. Julkaisut näkyvät sovelluksessa kartalla ja niihin voi lisätä kuvia, asiasanoja ja mielialan. Kokeilu on osa kansainvälistä b-Part tutkimushanketta, jossa Turun yliopisto on mukana. Tutkimus kuuluu Turun kaupunkitutkimusohjelmaan. Täsä-sovellus avataan kesäkuun alussa, jolloin se on ladattavissa ilmaiseksi kaikkiin älypuhelimiin ja tabletteihin sovelluskaupoista.

Paras kanava palautteenantoon on turku.fi/paikalla -palvelu, jonka käyttäjämäärä on jatkuvassa kasvussa. 30 000 palautteen raja ylitettiin maaliskuussa 2015. Paikalla-palveluun jätettyihin palautteisiin ja kysymyksiin vastataan viimeistään viiden päivän kuluessa.