Koko kaupunki askeltaa – maailman ympäri -kampanjan tavoitteena on innostaa kaupunkilaisia lisäämään arjessa liikkumista.

Turun kaupunki otti Oulun kaupungin terveysliikuntahaasteen vastaan ja on mukana Koko kaupunki askeltaa – maailman ympäri -terveysliikuntakampanjassa 15.–31.8.2015. Turun lisäksi kisaan on ilmoittautunut myös rakas kilpakumppanimme Tampere.

Jokainen askel on tärkeä

–Jokainen askel on tärkeä, jotta Turusta tulee kisan voittaja. Syvempi tavoite on kampanjan avulla lisätä turkulaisten arkiliikuntaa ja sitä kautta parantaa kaupunkilaisten hyvinvointia. Se on yksi tärkeimpiä hyvinvointiin liittyviä strategisia tavoitteita, sanoo vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes.

Turun kaupunki toivoo, että kaikki asukkaat pikkupirpanoista seniorikansalaisiin innostuvat kampanjasta ja keräävät elokuussa kahden viikon ajan askeleita kaikista kävelyhetkistään. Yhtä lailla kampanjaan pyydetään mukaan seurojen, yhteisöjen ja työpaikkojen lisäksi päiväkoteja, kouluja ja ikääntyneiden hoitopaikkoja. Kaikkia muitakin asiasta innostuneita yhteistyökumppaneita toivotaan mukaan edistämään turkulaisten arkiaktiivisuutta.

Tärkeänä yhteistyökumppanina on mukaan saatu jo Yle Turku.

Useita kisasarjoja

Jokaista askelta tarvitaan, jotta turkulaiset pääsevät maailman ympäri. Kisassa tulee olemaan sarjoja niin yksityishenkilöille kuin joukkueillekin, ja osallistujille on luvassa huippupalkintoja ja mm. teatteri-, liikunta- ja FÖLI-lippuja.

Turun kaupunki kertoo Koko kaupunki askeltaa – maailman ympäri -terveysliikuntakampanjasta lisätietoja pitkin kesää verkkosivuillaan ja monissa tapahtumissa. Kaikkien haastekisassa mukana olevien kaupunkien matkaa maailman ympäri voi seurata mm. netissä ja sosiaalisessa mediassa.

Lisätietoja:
Vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes (kampanja yleisesti), puh. 02 262 0910
Liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio-Peltola (liikkumaan aktivointi), puh. 050 554 6254
Viestintäjohtaja Saara Malila (viestintä), puh. 02 262 7591

Asiasanat: