46. kertaa järjestettävässä Ruisrockissa musiikin rinnalla muu tarjonta monipuolistuu vuosi vuodelta. Niin alueohjelma kuin ravintolatarjoilut ovat kasvaneet huimasti tällä vuosikymmennellä. Satsaus näyttää onnistuneen, sillä perjantai oli jälleen loppuunmyyty.

Ruisrockin ensimmäisenä iltana suurimmat stageille nousseet esiintyjät olivat Public Enemy ja Ellie Goulding. Rap-legenda Public Enemyn suorasanainen sanoma on kuumottavan ajankohtaista Yhdysvalloissa tapahtuneiden väkivaltaisuuksien ja mielenosoitusten takia. Suomalaisyleisö tuntui ottavan vahvasti kantaa heiluttaessaan nyrkkejään esityksen tahtiin.

Public Enemy - Flavor Flav

 

Muutamaa astetta kevyempää linjaa edusti illan päättänyt Ellie Goulding, joka jatkoi Studio Killersin rannan puolella aloittamaa tanssisessiota saaden niityn notkumaan biitin tahdissa. Vaihteleva ohjelmatarjonta tuntui palvelevan hikoilevaa yleisöä.

Perjantai toi Kansanpuistoon 35 000 juhlijaa, ja myös Studio Killers sekä Kaija Koo vetivät puoleensa monikymmentuhantisen yleisön helteen siivittäessä nautintoa.

Turkulaisgourmee festarikansan ulottuvilla

ruisrock_ateria.jpg
Karon Karaage + Coleslaw

Tänä vuonna festivaalin ruokapuolessa on panostettu paikallisuuteen. Ruokakioskeista tuunatut burgerit ja uuniperunat löytävät ostajansa, samaten lukuisat ruokarekat tuovat maukkautta musiikin lomaan. 

Uutuutena Eat My Turku –konsepti tarjoaa neljän loistavan turkulaisravintolan antimia rennosti luonnon keskellä soundien soljuessa. Karo, Ludu, MBakery ja Tiirikkala ovat tuoneet osaamisensa festivaalikansan luo. Tarjolla on niin smörrebrödejä, leivonnaisia, lähiruokaa ja japanilaisherkkuja. Eat My Turku on Food & Fun –festivaalin satoa.

Samaten kuohuviini, erikoisoluet, erilaiset kahvit ja jäätelöt kutkuttavat festivaalikansan makuhermoja.

Ruisrockin loppuunmyydyn lauantain odotetuimpia esiintyjiä ovat muun muassa Pharrel Williams, Axwell /\ Ingrosso, Apulanta, Haloo Helsinki sekä Kasmir. Lisäksi alueen oheisohjelma karkuteillä olevine morsiamineen, graffiteineen ja sirkustaitelijoineen on runsaan huumaava.

Cabtuo graffiti