Airisto Segelsällskap ry:n 150-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma Juhlaregatta järjestetään 29.7.-1.8.2015. Juhlaregatassa purjehditaan kaksi merkittävää kilpailua: Baltic Offshore Week ja Classic Yachts Regatta. Kilpailusatamana toimivat Forum Marinum ja Turun Vierasvenesatama.

- Yli sata venettä ja noin 600 purjehtijaa on nyt ilmoittautunut mukaan Juhlaregattaan. Tulossa on kesän merkittävimmät kilpailut ja näyttävin purjehdustapahtuma, toteaa Airisto Segelsällskap ry:n kommodori Markus Blomquist.

- Mukaan on ilmoittautunut mm Blue Marlin, yksi harvoista jäljellä olevista 30-luvulla valmistuneista 12mR-luokan veneistä, ja Suomen ainoa laatuaan.

Tulossa on kesän merkittävimmät kilpailut ja näyttävin purjehdustapahtuma.

Markus Blomqvist

Regatta alkaa 29.heinäkuuta, jolloin regattasatamat avataan ja kilpailevat veneet alkavat saapua satamaan rekisteröintiä ja katsastusta varten. Myöhemmin illalla järjestetään regattaosallistujille tervetuliaistilaisuus Suomen Joutsenella. Ratakilpailut purjehditaan Airistolla torstaina, perjantaina ja lauantaina, BOW-luokan pitemmät saaristopurjehdukset torstaina ja lauantaina. Veneet siirtyvät satamasta kilpailualueelle aamuisin eri vaiheissa, ja palaavat takaisin satamaan päivittäin klo 16 alkaen.

Juhlaregatta levittäytyy Forum Marinumin ja Turun Vierasvenesataman väliselle alueelle. Päivittäin alueella on tarjolla merihenkisiä tuotteita ja ohjelmaa, sekä mahdollisuus tutustua jollapurjehdukseen simulaattorin avulla. Forum Marinumin näyttelyt ovat avoinna normaaliin tapaan.

Samanaikaisesti alueella on myös muita tapahtumia. Turku Jazz viihdyttää yleisöä perjantaina klo 17-21 ja lauantaina klo 15-20.30. Forum Marinumin edustalla on ihailtavissa myös samaan aikaan järjestettävän Harley Owners Groupin kansainväliseen tapaamiseen osallistuvat moottoripyörät.

ASS Juhlaregatta päättyy lauantaina palkintojenjaon ja illallisen merkeissä. Regatan päättymistä juhlistetaan klo 24.00 ilotulituksella Forum Marinumin edustalla. 

Lisätiedot: www.airistosegelsallskap.fi