Lauantaina 15.8. käynnistyvä ja 31.8. päättyvä Koko kaupunki askeltaa – maailman ympäri -kampanja tarjoaa mukavan mahdollisuuden tuottaa liikunnaniloa myös muille. Kampanja-aikana voi olla kävely-seurana ikääntyneille tai muille ulkoilukaveria tarvitseville turkulaisille.

Turun kaupungin vanhusten asumispalveluiden yksiköissä järjestetään ensimmäisellä kampanjaviikolla liikunnallisia iltapäiviä. Vanhainkotien ja palvelutalojen henkilökunta sekä asukkaiden omaiset ja vapaaehtoiset mm. alan opiskelijat Ammattiopisto Liviasta avustavat asukkaita pihojen liikunnallisilla tehtävärasteilla sekä lähtevät asukkaiden kanssa kävelylenkille. Myös SPR on mukana päivien ohjelmassa.

– Asukkaat saavat passin, johon merkitään suoritukset liikuntaradalla ja tunnistamispisteillä sekä kävelylenkille osallistuminen, kertoo päivän tapahtumista Anne Pura hyvinvointitoimialan vanhusten asumispalveluista.

Liikunnallinen iltapäivä alkaa kaikissa yksiköissä klo 13.30 ja kestää 15.30 asti.

17.8. Liinahaan vanhainkoti (mukana Niittykoti) os. Liinahaankatu 17

18.8. Kurjenmäkikoti 1 ja 2, os. Kurjenmäenkatu 4

19.8. Runosmäen vanhuskeskus, os. Varusmestarintie 14

20.8. Mäntyrinteen vanhainkoti, os. Virvoituksentie 5

   

Ulkoilukaveriksi?

Kaupungin vanhusten asumispalvelut ja vammaispalvelut toivottavat uudet avustajat mukaan tutustumaan ulkoilukaveruuteen. Toiveissa on toki saada myös pidempiaikaista ulkoiluapua.

Turun kaupungin vammaispalvelujen yksiköissä osallistutaan myös kävelykampanjaan. Esimerkiksi Toivolan toimintakeskuksen asiakkaat ja henkilökunta ulkoilevat joka päivä, mutta nyt kampanjan aikana kilometrit kirjataan myös ylös.  Lisäski ainakin Pompon päiväkeskus ja Portsakodin Kehräkoti lähtevät mukaan kampanjaan.

Kaupungin vammaispalvelujen asumispalvelluissa sekä päivä- ja toimintakeskuksissa tarvitaan avustajia esimerkiksi juuri ulkoilussa. Avustajaksi voi tarjoutua jo kampanjankin aikana tai myöhemmin.  Lisätiedot: Vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski, kaisa.kiiski@turku.fi

Lue lisää Turun kaupungin vapaaehtoistoiminnasta