Turun Seudun Kuntatekniikka Oy eli Kuntec Infra on ostanut Kauppila Oy:n koko osakekannan. Kauppila pysyy omana osakeyhtiönään, ja nykyinen henkilökunta jatkaa yrityksen palveluksessa. Myös myymälät Turun Kaurakadulla ja Kauppakeskus Skanssissa toimivat entiseen tapaan Kauppila-brändin alla.

Kuntec Infra
(Turun Seudun Kuntatekniikka Oy)

  • palveluita viherrakentamiseen, teiden puhtaana- ja kunnossapitoon, kaupunkirakentamiseen sekä työkoneiden ja autokaluston korjaamiseen
  • asiakkaita kaupungit ja kunnat, taloyhtiöt sekä yksityiset taloudet ja yritykset
  • omistaja Turun kaupunki
  • noin 210 vakituista työntekijää ja lisäksi laaja alihankkijaverkosto
  • liikevaihto vuonna 2014 noin 38 miljoonaa euroa
  • www.kuntec.fi ja www.puutarhamyymälä.fi

Kauppila Oy

  • lähes 70 vuotta Turussa toiminut yritys on keskittynyt kukkien ja taimien kasvattamiseen sekä vähittäis- ja tukkumyyntiin
  • yrityksen palveluksessa on noin 20 henkilöä
  • liikevaihto on noin 2 miljoonaa euroa
  • www.kauppila.fi

Perinteikkään turkulaisen puutarha-alan perheyrityksen nykyiset omistajat Kauppilan sisarukset jatkavat 1.1.2016 asti, jonka jälkeen he jäävät eläkkeelle. Kauppilan uutena toimitusjohtajana aloittaa Kuntec Infran toimitusjohtaja Karri Knaapinen.

– Kauppa varmistaa hienon ja maineikkaan yrityksen toiminnan ja palveluiden säilymisen Turussa. Kuntec Infralle yrityskauppa antaa mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaa ja asiakaskuntaa sekä saada lisää puutarha-alan osaamista. Lisäksi voimme tarjota Kauppilan asiakkaille Kuntecin erikoisosaamista muun muassa viherrakentamisessa ja puiden hoidossa, kertoo Kuntec Infran toimitusjohtaja Karri Knaapinen.

– Olemme vakuuttuneita, että Kauppilan puutarhakauppaperinteet jatkuvat erinomaisissa käsissä. Kuntec Infralla on näkemystä kehittää puutarhakauppaa ja heidän vahva osaaminen viherrakentamisessa nivovat hienosti yhteen pihanrakentajan kaipaamat palvelut yhdessä paikassa, toteaa Antti Kauppila.

Tavoitteena laajempi asiakaspohja

Kuntec Infra on laajentanut liiketoimintaansa muun muassa avaamalla oman puutarhamyymälän ja autokorjaamon toimitilojensa yhteyteen keväällä 2015.

– Tavoitteenamme on rakentaa yhtiölle useampia tukijalkoja aikaisemman yhden asiakkaan mallin tilalle. Potentiaalisia uusia asiakkaita ovat Turun ympäristökunnat sekä yritykset ja yksityistaloudet, sanoo Karri Knaapinen.

Kuntec Infra myy myös yhteistyökumppanien tuotteita, muun muassa turkulaisen Puuha Groupin leikkikenttävälineitä, ulkokalusteita sekä ulkoliikuntavälineitä. Lisäksi Kuntec Infra myy Ferrariagrin puutarhan, pihan ja metsän hoitoon tarkoitettuja pien- ja erikoistraktoreita ja niihin liittyviä laitteita.

Kuvassa Antti Kauppila, Karri Knaapinen ja Inkeri Kauppila-Numminen