Varsinaissuomalainen kirjastoyhteistyö laajenee marraskuussa, kun Salo liittyy Vaskiin. Muutostöiden aikana kirjastoissa ei voi lainata, uusia eikä varata aineistoa. Myös verkkokirjasto on pois käytöstä. Muutoksen ansiosta kirjastojen tarjonta monipuolistuu ja asiointi helpottuu.

Turun kaupunginkirjaston palvelut käyttökatkoksen aikana

Ajalla 16.-23.11. ei voi lainata eikä uusia lainoja. Varaustenteko ja -nouto eivät ole mahdollisia. Suosittelemme palauttamaan lainoja vasta käyttökatkoksen jälkeen.

Ajalle ei kohdistu eräpäiviä, vaan laina-aikaa on automaattisesti pidennetty katkoksen yli. Varaukset säilyvät noutohyllyssä käyttökatkoksen yli.

Pääkirjaston muut palvelut ovat käytössä ja pääkirjasto avoinna normaaliin tapaan.

Nummen, Runosmäen ja Varissuon kirjastot ovat suljettuna 19.-20.11.

Hirvensalon, Ilpoisten, Jyrkkälän, Lausteen, Maarian, Paattisten, Pansion ja Vasaramäen kirjastot ovat suljettuina 16.-23.11, eikä omatoiminen kirjastonkäyttö ole mahdollista. Kirjastopalvelua ei ole myöskään saatavilla Skanssin Monitorissa, ja kirjastoautot ovat poissa ajosta.

Kirjastojärjestelmä on poissa käytöstä 16.–23.11. nykyisellä Vaski-alueella ja 9.-23.11. Salossa. Kirjastoista ei tänä aikana voi lainata eikä varata aineistoa. Palauttaminen on mahdollista joissain alueen kirjastoissa. Vaski-verkkokirjasto on poissa käytöstä enintään 30.11. saakka.
 

Järjestelmän päivitys koskee kaikkiaan 52:ta kirjastoa ja 7:ää kirjastoautoa alueella. Vaski-kirjastoissa on ennestään mukana seuraavat kunnat: Kaarina, Kustavi, Laitila, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Pyhäranta, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa. Salon liittymisen jälkeen Vaski-alue kattaa lähes 90 % koko maakunnan väestöstä.
 

Vaski-kirjastojen kokoelmat ovat kaikkien asiakkaiden käytössä. Varattu aineisto kuljetetaan varausmaksun hinnalla siihen Vaski-kirjastoon, mistä se halutaan noutaa. Lainat voi palauttaa maksutta mihin tahansa Vaski-kirjastoon riippumatta siitä, mistä ne on lainattu tai minkä kirjaston kokoelmiin ne kuuluvat. Samalla kirjastokortilla voi asioida kaikissa Vaski-kirjastoissa.