Peruskoulun 9.-luokkalaisille suunnatussa kisassa oli mukana yli 80 kolmihenkistä joukkuetta yhteensä 18 koulusta Turusta, Kaarinasta, Sauvosta ja Paraisilta. Tämän vuoden paikalliskilpailun voiton nappasi joukkue nimeltä Team of the season Vasaramäen yhtenäiskoulusta. Joukkueeseen kuuluivat Jasper Karlsson, Elias Lampi ja Aino Keränen.

Turun ammatti-instituutin Peltolan koulutalossa järjestettiin tiistaina 3.11. Turun alueen Taitaja9-paikalliskilpailu.

Paikalliskilpailun voiton nappasi joukkue Team of the season Vasaramäen yhtenäiskoulusta. Joukkueeseen kuuluivat Jasper Karlsson, Elias Lampi ja Aino Keränen.

Loimaalla 26.11. pidettävään aluekilpailuun selvisivät seuraavat viisi joukkuetta:

(joukkueen nimi; koulu; jäsenet)

  1. Team of the season; Vasaramäen yhtenäiskoulu; Jasper Karlsson, Elias Lampi ja Aino Keränen
  2. Piispanlähde 2; Piispanlähteen koulu; Jonatan Hörkkö, Nelli Kytöluhta ja Eemeli Forsbom
  3. Vetoolaatikko; Luostarivuoren koulu; Selma Rannila, Santeri Haapanen ja Jouni Kuutniemi
  4. Ryhmä Rämä; Luostarivuoren koulu; Emil Lagerstam, Nona Aadeli ja Saku Kaunisto
  5. Seiska4; Puropellon koulu; Jasse Elo, Aaron Lindberg ja Kaisla Koskela

Napinompelua ja raksahommia

Tänä vuonna kilpailutehtävinä oli esimerkiksi napinompelua, laivojen tunnistamista ja pannualustan valmistusta puutyöosastolla. Näppäryyttä ja oivaltamista tarvittiin myös maanmittausalan tehtävässä, jossa piti hakea korkeuslukemia. Kisapäivän viimeisenä tehtävänä oli pitkon letitys, joka monien katsojien mielestä onnistui nuorilta tosi hyvin. Kotitalous on suosittua ainetta, iloitsi kotitalousopettaja Annette Saarinen Kaarinasta.

Emme kuvittele, että tämän päivän jälkeen he tietäisivät mitä heistä isoina tulee, mutta todennäköisesti joku ainakin saa pieniä vinkkejä ja ajatuksia tulevan ammatinvalintansa tueksi, totesi opinto-ohjaaja Heli Kemi.

Oppilaanohjaaja Arja Tamminen Kaarinan Kotimäenkoulusta toi kisaan 12 joukkuetta kisaan.

Tänä vuonna meillä oli tosi innostuneet yhdeksännet luokat. Ehkä Turussa keväällä järjestetyt Taitaja2015-kilpailut myös edesauttoivat suurta osallistujamäärää, Tamminen pohtii.

Ammattioppilaitokset tutuksi

Taitaja9-kilpailuiden tarkoituksena on tehdä innostavilla kilpailutehtävillä ammattioppilaitoksia tunnetuksi sekä samalla nostaa taitoaineiden, tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden asemaa peruskouluissa. Tavoitteena on myös lisätä paikallista peruskoulujen, ammatillisten oppilaitosten ja yritysten välistä yhteistyötä.

Taitaja9-kisa on Skills Finland ry:n ammattitaitokilpailuperheeseen kuuluva tiimikilpailu. Skills-ammattitaitokilpailujen tarkoituksena on osaltaan kohottaa ammatillisten oppilaitosten vetovoimaisuutta. Kilpailutoiminnan avulla saadaan peruskoulujen taitoaineiden opettajat sekä opinto-ohjaajat mukaan yhteistyöhön ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuuden parantamiseksi.
 

Lisätietoja:

www.turkuai.fi/kilpailutoiminta/taitaja9