Marraskuun alusta lähtien Omakanta-palvelussa on voinut uusia sähköisen reseptin. Uusimispyynnön voi edelleen tehdä myös apteekissa tai terveydenhuollon yksikössä.

Uusimispyyntö lähetetään terveydenhuollon yksikköön - ei yksittäiselle lääkärille. Omakanta-palvelu tarjoaa reseptin uusijalle automaattisesti terveydenhuollon yksikköä, joka on viimeksi määrännyt lääkkeen potilaalle. Reseptiä uusiva henkilö voi lähettää pyynnön mihin tahansa uusimispyyntöjä vastaanottavaan yksikköön.  Terveydenhuollon ammattilaisella on oikeus olla uusimatta reseptiä, jos hänellä ei ole tarvittavia tietoja käytössään tai jos esimerkiksi hoitosuhde puuttuu.

Terveydenhuollon yksikkö käsittelee uusimispyynnön kahdeksan vuorokauden kuluessa. Reseptin uusimisen tilannetta voi seurata kirjautumalla Omakanta-palveluun.

Uusimispyynnön voi tehdä resepteistä, joista on jo ostettu lääkettä ja joiden kirjoittamisesta on kulunut alle 16 kuukautta.

Kanta-palveluja ovat sähköinen resepti, Potilastiedon arkisto ja Omakanta. Omakanta-palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Lisätiedot: