Asutko Lausteella tai Pansiossa? Alueiden asukkaita ja toimijoita toivotaan mukaan toteuttamaan yhteisötaiteellista Lähiösinfoniaa. Teoksessa kerrostalolähiöiden äänimaailma yhdistyy asukkaiden toteuttamiin luontokuviin muuttaen asuinalueen monikulttuuriseksi satumaisemaksi.

Tule mukaan!

Lähiösinfonia-projekti on osa Sata kohtaamista -hanketta, jolla juhlistetaan ensi vuonna Suomen 100-vuotisjuhlaa.

Lue lisää 

–Lähiösinfonia-teoksen kautta kutsumme ihmiset katsomaan ja kohtaamaan lähiöarjen ja murtamaan ennakkoluuloja. Yhdessä tuotettu teos esitetään vuonna 2017, jolloin se myös juhlistaa Suomen itsenäisyyden juhlavuotta, kertoo kulttuurisihteeri Irina Niemimäki Turun kaupungin vapaa-aikatoimialalta.

Piirrä lintuja ja kasveja

Teos perustuu persialaiseen kansansatuun, jossa paimenen vapaaksi päästämät linnut kiittävät häntä ja hänen läheisiään lentäen istuttamaan perheelle Taikalehdon aavikon keskelle.

Sinfonian säveltää tunnettu turkulainen säveltäjä Joona Lukala, ja asukkaiden piirtämät linnut ja kasvit animoi videoteokseksi kuvataiteilija Maria Lukala.

–Osallistu yhteiseen teokseen ja piirrä lintuja sekä kasveja! Tarvitset vain A4-kokoista piirustuspaperia ja värejä. Tehtävä on suunniteltu niin, että se sopii kaikille ja on helppo toteuttaa pienilläkin resursseilla, kannustaa Niemimäki.

Valmiit piirustukset voi toimittaa Pansion tai Lausteen kirjastoihin toukokuuhun 2016 mennessä. Katso pdf-liitteestä lisätiedot ja tarkemmat ohjeet.

Kaupunginosa/Alue: