eTerveyspalvelut ovat laajentuneet myös äitiys- ja lastenneuvolapalveluihin. Sähköisen asíoinnin kautta voi varata ajan tietyille vastaanottokäynneille. Palveluun tunnistaudutaan joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Äitiysneuvolan asiakkaana voit tehdä sopimuksen verkossa

Ajan varaaminen omasta äitiysneuvolasta onnistuu sähköisesti, kun olet tehnyt verkossa asiointisopimuksen. Tällä hetkellä voit varata ajan raskausviikon 14-16 sekä raskausviikon 30-32 käynneille. eTerveyspalveluiden kautta varatun ajan pääsee myös muuttamaan tai perumaan sähköisesti. Ajan muutos tai peruutus tulee tehdä kuitenkin viimeistään ajanvarausta edeltävänä päivänä.

Ajanvarauksen lisäksi voit sähköisen viestipalvelun kautta kysyä omalta terveydenhoitajaltasi raskauteen liittyviä kysymyksiä ja vastaanottaa laboratoriovastauksia. Terveydenhoitaja vastaa kysymykseesi seitsemän päivän aikana. Raskauden aikana tehtäviin kahteen ultraäänitutkimukseen varataan aika neuvolan kautta.

Hoida lapsen terveysasioita kätevästi verkon kautta

Kun kyse on alaikäisestä lapsesta, huoltajan tulee tehdä omassa neuvolassa puolesta asiointi -sopimus. Sopimuslomake löytyy www.turku.fi/eterveyspalvelut -sivulta. Lomake palautetaan täytettynä omaan lastenneuvolaan.

Lastenneuvolasta on mahdollista varata lapselle aika 1-, 2-, 3-, 4-, 5- ja 6-vuotistarkastuskäynnille. Ajan muutos tai peruutus tulee tehdä kuitenkin viimeistään ajanvarausta edeltävänä päivänä.

Ajanvarauksen lisäksi voit sähköisen viestipalvelun kautta kysyä terveydenhoitajalta lapsen terveyteen tai sairauteen liittyviä kysymyksiä. Terveydenhoitaja vastaa kysymykseesi seitsemän päivän aikana.

Lisätiedot: