Matkailijoiden rokotusneuvonnassa voit selvittää matkalle tarvitsemasi rokotteet. Nyt neuvonnassa voi asioida myös sähköisesti.

Suunnitellessasi ulkomaanmatkaa selvitä hyvissä ajoin, mitä rokotuksia matkalla tarvitset. Rokotusneuvonnassa voit asioida nyt myös sähköisesti. Jos kotikuntasi on Turku, voit täyttää ja lähettää matkailijan rokoteselvityslomakkeen rokotusneuvontaan eTerveyspalvelut-asiointiportaalissa. Lomakkeen tietojen perusteella sinuun otetaan yhteyttä joko puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköisesti eTerveyspalveluissa.

Voit kirjautua palveluun verkkopankkitunnuksilla ja mobiilivarmenteella. Kirjautumisen jälkeen sinun tulee tehdä sähköisen asioinnin sopimus. Sopimuksessa annat suostumuksen mm. siihen, voidaanko sinuun ottaa yhteyttä tekstiviestillä ja web-viestillä. Kun olet täyttänyt rokoteselvityslomakkeen, rokotusneuvonnasta otetaan sinuun yhteyttä puhelimitse, tekstiviestillä tai eTerveyspalvelujen kautta kuukauden kuluessa torstaisin klo 12–16.

Matkailijoiden rokotusneuvonnan yhteydenoton jälkeen voit ostaa rokotteet apteekista. Varaa aika hoitajalle rokottamista varten omalle terveysasemallesi.

Rokoteselvityslomakkeen lähettäminen toisen henkilön puolesta edellyttää voimassaolevaa puolesta asioinnin sopimusta. Lisätietoa aiheesta eTerveyspalvelut-sivuilta.

Matkailijoiden rokotusneuvontaan voit edelleen olla yhteydessä myös puhelimitse p. 040 674 8822 tiistaisin kello 13–15. Puhelimessa saattaa olla ajoittain ruuhkaa.

Lisätiedot: