Yleisötilaisuuteen oli kutsuttu lukuisia toria käyttäviä eri ryhmiä, esimerkiksi Turku-seura, Turun kauppatoriyhdistys, Museokeskus, turkulaiset opiskelijajärjestöt, elinkeinoelämän järjestöjä, polkupyöräilijöiden ja autoilijoiden järjestöjä sekä useita muita.

Turun kaupunki järjesti yleisötilaisuuden uuden Kauppatorin suunnitelmista Turun Kinopalatsissa 23.3. Tapahtuma veti Kinopalatsiin noin 80 henkilöä. Lisäksi tilaisuudesta internetiin lähetettyä lähetystä seurasi parhaimmillaan 70 ihmistä.

Yleisötilaisuuteen oli kutsuttu lukuisia toria käyttäviä eri ryhmiä, esimerkiksi Turku-seura, Turun kauppatoriyhdistys, Museokeskus, turkulaiset opiskelijajärjestöt, elinkeinoelämän järjestöjä, polkupyöräilijöiden ja autoilijoiden järjestöjä sekä useita muita.

Keskustelu tilaisuudessa kävi vilkkaana. Perinteisten yleisöpuheenvuorojen lisäksi käytössä oli myös sähköinen kommenttiseinä. Myös Twitterissä käytiin keskustelua keskustan kehittämisestä aihetunnisteella #uusikauppatori.

”Lapsiperheitä olisi tärkeää saada houkuteltua asioimaan keskustaan”

Tilaisuuden paneelikeskustelussa puhutti muun muassa se, miten Turun ydinkeskusta pystyisi kilpailemaan etäämmällä keskustasta olevien kauppakeskusten kanssa.

– Että sinne [torille] saataisiin lapsiperheitä houkuteltua, se olisi todella tärkeää, painotti torikauppias Marianne Raiko.

Raikon mukaan lapsiperheitä saataisiin keskustaan kehittämällä keskustan saavutettavuutta. Raiko toivoi, että pysäköinnin hinnan tulisi pysyä kohtuullisena, jotta lapsiperheitä saadaan asiakkaaksi torille. Raikon mukaan myös joukkoliikenteen kehittämisellä on tärkeä rooli kehitettäessä Turun ydinkeskustan saavutettavuutta.

– Mitä torille kehitetäänkään torikaupan rinnalle, kulttuuria, viihtyvyyttä, se kaikki lisää kilpailukykyä, Raiko sanoi.

Arkkitehti Eero Lunden, Lunden Architecture -yrityksestä pohti mahdollisen maanalaisen pysäköintilaitoksen mukanaan tuomaa parannusta saavutettavuuteen. Kauppakeskusten suosio perustuu siihen, että ne ovat äärimmäisen saavutettavia muun muassa helpon pysäköinnin takia.

– Tämä [maanalainen pysäköintilaitos] ehdottomasti tuo mukanaan kilpailukykyisen vaihtoehdon siihen viereen. Sellainen asiakas, joka haluaa vain käydä kaupassa ja hoitaa sen suht’ tehokkaasti, sille se tuo parannusta. Se tuo parannusta myös lapsiperheille, Lunden sanoi.

Hänen mukaansa kyse ei kuitenkaan ole vain yksittäisen korttelin rakennussuunnitelmista, vaan asia tulee nähdä laajempana kokonaisuutena. Koko keskustan julkista tilaa ja palveluita tulisi kehittää monipuolisemmaksi ja keskustan vetovoimatekijäksi. Lundenin mukaan erilaisia ajanvietemahdollisuuksia tulee saada lisää, jotta koko keskustan alue olisi elävä ja vetovoimainen kaupunkikeskusta.

Turkuseuran puheenjohtaja Tapio Jokinen vertasi keskustan kehittämistä Turun Kauppahalliin, jonka asiakasvirrat olivat korjauksen jälkeen aivan toisella tasolla kuin ennen remonttia.

Paneeliin osallistuivat lisäksi apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen, Ydinkeskustayhdistys ry:n toiminnanjohtaja Katariina Räike, TOK:n ketjujohtaja Janne Reunanen. Tapahtumassa puhuivat myös Turun kaupungin kaavoitusarkkitehti Paula Keskikastari, projektipäällikkö Jouni Lehtomaa Ramboll Finland Oy:stä sekä Janne Helin Schauman Arkkitehdit Oy:stä. Kommenttipuheenvuoron piti lopuksi Jyrki Kangas.

Päätöksentekoon tuleva yleissuunnitelma mahdollistaa esimerkiksi tällaiset torirakennukset:

Schauman Arkkitehdit Oy:n ja Schauman & Nordgren Architects -toimiston yhteinen esimerkkihavainnekuva rakennuksesta, jonka päätöksentekoon tuleva yleissuunnitelma mahdollistaisi.
Schauman Arkkitehdit Oy:n ja Schauman & Nordgren Architects -toimiston yhteinen  toinen esimerkkihavainnekuva rakennuksesta, jonka päätöksentekoon tuleva yleissuunnitelma mahdollistaisi.