Turun seudulla käynnistyvää uutta jääliikuntalajia, kelkkajääkiekkoa pääsee kokeilemaan Kaarinan jäähallissa lauantaina 23.4. klo 11–16. Luvassa on myös jännittävä kelkkajääkiekon haasteottelu. Tapahtuman tavoitteena on innostaa sekä liikuntavammaisia että vammattomia mukaan elokuussa Kaarinassa alkavaan harrastukseen.

Ohjelma Kaarinan jäähallissa (Erotuomarinkatu 6) lauantaina 23.4. klo 11–16:

klo 11 alkaen kelkkajääkiekon ja soveltavan luistelun kokeilua ohjatusti ja avustetusti
klo 14 haasteottelu TPS:n kiekkokonkarit vastaan Helsingin Karhu-Kissojen kelkkajääkiekko-joukkue. Haasteottelun aloituskiekon pudottaa Simo Rouvali (pelivuodet 94–99 TPS).
klo 15–16 kelkkajääkiekon ja sovelletun luistelun kokeilut jatkuvat

Lajiin perehdyttävät Helsingin Karhu-Kissojen kelkkajääkiekon pelaajat. Yleisavustajat ovat käytettävissä pukutiloissa ja jäällä. Jäähallin kahvio on avoinna tapahtuman ajan. Vapaaeh-toinen 2 €:n sisäänpääsymaksu.

Sopii sekä liikuntavammaisille että vammattomille

Kelkkajääkiekko soveltuu nuorille ja aikuisille liikuntavammaisille pelaajille, joilla on hyvä ylävartalon hallinta ja istumatasapaino sekä hyvä käsien toimintakyky. Kelkkajääkiekkoilijalla on useimmiten alaraajan vamma. Laji soveltuu erinomaisesti myös sellaisille jääkiekkoilijoille, jotka eivät esimerkiksi polvi- tai muiden urheiluvammojensa vuoksi voi harrastaa jääkiekkoa. Lajia voi Suomessa pelata myös vammaton pelaaja. Lisätietoja: www.vammaisurheilu.fi/liikunta-ja-urheilu/lajit/kelkkajaakiekko

Ilmoittautumiset 15.4. mennessä: johanna.friman@turku.fi tai p. 050 554 6222.

Tapahtumaa ovat toteuttamassa Turun kaupunki, Kaarinan kaupunki, VAU Suomen Vammaisurheilu- ja liikunta ry, Soveltava liikunta SOVELI ry, Kaarinan Taitoluistelijat ry ja TPS Juniorijääkiekko.