Vaikuta Skanssiin -tilaisuudet maaliskuun 30. ja 31. päivä kokosivat mukavan määrän Skanssin alueen kehittämisestä kiinnostuneita kuulemaan ja kommentoimaan alueen puistosuunnitelmia.

Tilaisuuden aluksi projektipäällikkö Oscu Uurasmaa Turun kaupungilta ja  maisema-arkkitehti Tommi Heinonen VSU maisema-arkkitehdit Oy:stä esittelivät yleisölle suunnitelmia ja aikataulua. 

  - Puistot ja kadut ovat kaupungin tärkein panostus uuden kaupunginosan viihtyisyyteen. Skanssin puistoista tulee kasvistoltaan, maisemaltaan ja toiminnoiltaan monipuolisia. Oli hienoa seurata miten ihmiset eläytyivät suunnitelmiin ja löysivät sieltä erityisiä mielenkiinnon kohteitaan, tulevia lempipaikkojaankin.
  - Kaupunginosan suunnittelu yhteistyössä toteuttajien, ylläpitäjien ja kiinnostuneitten kansalaisten kanssa on monipuolistanut ajattelua monella tavalla. Ja suunnittelutyö on silloin paljon hauskempaakin toteaa Uurasmaa.

Esittelyjen jälkeen yleisö jakaantui kuuteen eri teemaiseen pöytään, joissa sai kiertää ja antaa kommentteja muun muassa liikkumiseen, viljelyyn, yhteistiloihin, kasvillisuuteen, reitteihin, maisemaan, hyötykasveihin ja valaistukseen liittyen. Kaikki kommentit olivat tervetulleita. Pisteistä alkoi heti kuulumaan innokas puheensorina, ja pöytien vetäjät kirjoittivat kynät sauhuten kommentteja ja toiveita ylös. 

Skanssista tulee asuinalue, josta sen asukkaat saavat olla ylpeitä

img_0666.jpg
 
Työpajoihin osallistujat toivoivat alueelle koirapuistoa, piknik-paikkoja, grillikatoksia, rullaluistelurataa, yhteiskompostointia, infotauluja alueen historiasta, tyylikkäitä jäteastioita, luonnon monimuotoisuutta, kattopuutarhoja, viherkattoja, ekologisuutta, viljelypalstoja, marja- ja omenapensaita ja paljon paljon muuta.

Jokaisen pöydän isäntä kertoi saaneensa osallistujilta erinomaisia huomioita. Joukossa oli paljon uusiakin ideoita, mutta toisaalta arkkitehtien suunnitelmat saivat vahvistusta sille, että suunta on oikea ja Skanssista tulee unelmien ja tulevaisuuden asuinalue, josta asukkaat voivat olla ylpeitä. Osallistujat puolestaan olivat vaikuttuneita siitä, miten monipuolinen suunnitelma jo oli. Jotkut eivät  millään malttaisi odottaa vuoteen 2030, jolloin alue on valmis. 

Kaupunginosa/Alue: