Nuorten 15–18-vuotiaiden (s. 1.6.1998– 31.5.2001) työllistymistä tukevia kesätyöseteleitä tuli jakoon tänä vuonna aiempaa enemmän. Seteleitä on vielä jaossa Turun Ohjaamossa niin suoraan nuorille kuin nuoria työllistäville yrityksille.

Turun kaupunginhallitus myönsi tänä vuonna 70 000 euroa nuorten työllistymistä edistäviin kesätyöseteleihin. Tänä kesänä 350 euron arvoisia kesätyöseteleitä oli jaossa 200 kappaletta, eli liki kaksinkertainen määrä viime vuoteen nähden. Seteleitä on vielä jäljellä jaettavaksi niin nuorille kuin yrityksiinkin.

Työpaikkoja haetaan itsenäisesti. Yritysten ilmoittamia avoimia kesätyösetelipaikkoja nostetaan myös Turun Ohjaamon Facebook-sivuille.

– Nuoren tulee noutaa seteli Ohjaamosta henkilökohtaisesti, kun työpaikka on varmistunut. Seteliä hakiessa mukana pitää olla tosite työpaikasta, vaikkapa työsopimus, ja lisäksi kuvallinen henkilötodistus, luettelee Turun Ohjaamon hankepäällikkö Jussi Rantalainen työllisyyspalvelukeskuksesta.

– Yritys saa setelin, kun se ilmoittaa meille avoinna olevan kesätyöpaikan hakuun.

Työllistettävän nuoren tulee olla 15–18-vuotias (syntynyt 1.6.1998– 31.5.2001) ja turkulainen. Työpaikka voi kuitenkin sijaita myös muualla kuin Turussa. Seteliä voi käyttää, kun työpesti kestää vähintään kaksi viikkoa tai 10 työpäivää kesä-, heinä- tai elokuussa ja päivittäinen työaika on vähintään kuusi tuntia.

Kesätyöseteli käy vain yrityksiin, ei Turun kaupungin tai valtion toimipisteisiin työllistyessä. Nuoren palkkauksen tulee olla TES:n mukainen, ja seteli korvaa 350 euroa näistä palkkakustannuksista työnantajalle.

Lisätiedot:

Emma Sorvari, työsuunnittelija
Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskus
emma.sorvari@turku.fi
puh. 044 907 2997

Jussi Rantalainen, hankepäällikkö
Turun Ohjaamo
Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskus
jussi.rantalainen@turku.fi
puh. 044 907 4904