Turun Ohjaamolla on hieno mahdollisuus työllistää työttömiä nuoria. Palkkauskustannukset maksetaan Turun kaupungin työllisyysmäärärahasta. Monen työpaikan kanssa on löytynyt yhteinen sävel ja nuorille on avautunut ovi työelämään.

Lue lisää ja seuraa ilmoittelua:

Turun Ohjaamoon tupsahtelee aktiivisia eri alojen työnhakijoita, joita on mahdollista työllistää Turun kaupungin eri yksiköihin sekä myös yrityksiin. Kyseiset alle 30-vuotiaat nuoret ovat työttömiä työnhakijoita, joista osalla on koulutus ja ammattitaitoa, osa taas vasta aloittelee taivaltaan työelämässä.

– Monen kaupungin yksikön kanssa on löytynyt yhteinen sävel ja nuorille on löytynyt mielekkäitä töitä, joista he ovat saaneet arvokasta kokemusta, työelämäkoordinaattori Minna Koivumäki kertoo.

Työllistettyjä työntekijöitä työllistyy viikoittain sekä Ohjaamon että työllisyyspalvelukeskuksen muun toiminnan kautta. Työllisyyspalvelukeskus on tehnyt onnistunutta työllistämistoimintaa eri toimialojen kanssa jo yli kymmenen vuoden ajan. Alle 30-vuotiaiden työllistymispalvelut on nykyään keskitetty Ohjaamoon.

– Jos emme ole ehtineet tarjoamaan teille sopivia ehdokkaita ja lisäkäsille olisi kovasti tarvetta, niin ilmoita ihmeessä työllistymismahdollisuuksista meille Ohjaamoon, Koivumäki kannustaa.

Tavoitteena vakityö

Kaupungille työllistämisen kautta hankitaan usein kannuksia jatkotyöllistymiseen. Työllisyyspalvelukeskus onkin panostanut viime vuosina myös yrityksiin työllistämiseen, jotta työnhakijalle löytyisi pitkäkestoisempi ratkaisu. Yrityksille tarjotaan mahdollisuus ottaa nuori töihin Ohjaamo-duunin kautta.

Työsuhde tehdään Turun kaupungille. Yrityksen kanssa tehdään erillinen sopimus työntekijän edelleen sijoittamisesta yritykseen määräajaksi. Tavoitteena on löytää nuorelle pysyvä työpaikka.

– Palkkauskustannukset maksetaan työllisyysmäärärahasta eli yritykselle ei tässä vaiheessa tule palkkakustannuksia. Työpaikan on kuitenkin hoidettava esimiesvastuu ja huolehdittava työntekijän perehdyttämisestä ja ohjauksesta.

Työaika on 85% täydestä työajasta. Työsuhteiden kesto voi olla 1-6 kuukautta työnhakijan tilanteesta riippuen. 

Ota yhteyttä:
Minna Koivumäki p. 040 511 5016, spostia: minna.koivumaki (a) turku.fi